Hyvinvoinnin edistäjät -uratapahtuma toi yhteen sote-alan opiskelijat ja työnantajat Porvoossa

24.9.2024

Ihmisiä kokoontuneena aulatilaan tapahtumaan.

Careeria ja Laurea-ammattikorkeakoulu järjestivät viime viikolla Hyvinvoinnin edistäjät -uratapahtuman Laurean Porvoon kampuksella. Tapahtuma tarjosi sote-alan opiskelijoille mahdollisuuden verkostoitua ja saada arvokkaita vinkkejä työelämää varten.

Ihmisiä ylhäältä päin kuvattuna messutapahtumassa.

Tapahtuman keskiössä oli työelämätori, johon osallistui työnantajia kymmenestä eri organisaatiosta. Työelämätorin yhteydessä järjestettiin paneelikeskustelu, jossa hoitotyön johtaja Heidi Hovisilta Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta, rekrytoinnin erityisasiantuntija Sanna Toivola-Järvinen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelta, rekrytoija Hanna Kokko HUS:n Porvoon sairaalasta sekä yksikönpäällikkö Mari Lotila Esperi Carelta jakoivat näkemyksiään tärkeimmistä työelämätaidoista sekä vinkkejä työnhakua ja työpaikkahaastatteluja varten. Panelistien mukaan oleellisia taitoja olivat mm. vuorovaikutustaidot, käyttäytymissääntöjen noudattaminen ja joustavuus, mutta sote-alalla tilaa on monille erilaisille taidoille ja oman persoonan esille tuominen nähtiin tärkeäksi. Uusia työntekijöitä rekrytoidessaan panelistit kertoivat kiinnittävänsä huomiota erityisesti hakijan kiinnostukseen hakemaansa työtä kohtaan sekä tapaan kommunikoida ja kohdata haastattelija sekä mahdolliset asiakkaat, joita haastatteluun tullessa tai poistuessa kohdataan. Panelistit myös muistuttivat, ettei uuden työntekijän tarvitse osata kaikkea, oleellista on, että on aidosti motivoitunut ja kiinnostunut työstä. Osaamista voi aina kehittää!

Ihmisiä lavalla istumassa ja seisomassa paneelikeskustelussa.

Työelämätorin jälkeen opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua erilaisiin pajoihin. Pajoissa annettiin vinkkejä CV:n päivittämiseen ja opiskelutaitoihin sekä kerrottiin, miten lähihoitajan kokemusta voi hyödyntää sairaanhoitaja- ja sosionomiopinnoissa. Careerian media-alan opiskelijat ottivat osallistujista kuvia CV:tä varten koko tapahtuman ajan.

Mies kuvaamassa ryhmään asettuneita naisia.

Tapahtuman järjestämisessä korostui yhteistyö, kun Careeria ja Laurea-ammattikorkeakoulu yhdistivät voimansa. Careerian sisäinen yhteistyö oli myös vahvasti esillä, sillä Careeriasta järjestelyihin, toteutukseen ja osallistumiseen osallistui henkilökuntaa ja opiskelijoita Careerian eri yksiköistä sekä työllisyyden tuen tiimistä. Suurkiitos kaikille hienosti sujuneesta iltapäivästä!

Työelämätoriin osallistuneet työnantajat:

  • Itä-Uudenmaan hyvinvointialue 
  • Keski-Uudenmaan hyvinvointialue 
  • HUS Porvoon sairaala 
  • Luona Oy 
  • Esperi Care Oy 
  • Attendo Oy 
  • Familar Oy 
  • Vanhustenhuollon tuki ry / Palvelutalo Hongas 
  • Rinnekodit (Diakonissalaitos) 
  • Seure henkilöstöpalvelut 
Ihmisiä messuilla.

Kuvat: Careerian media-alan opiskelijat