Kiitos Gewerbeschule Mosbach! Vielen Dank Gewerbeschule Mosbach!

30.4.2024

Joukko ihmisiä istumassa portailla. Taustalla näkyy Helsingin Tuomiokirkko.

Gewerbeschule Mosbachista oli 14.–27.4.2024 Careeriassa vierailemassa 11 opiskelijaa ja viisi opettajaa. Opiskelijoista neljä opiskeli automekaanikoiksi, yksi automaalariksi ja kuusi opiskelijaa ovat valmentavalla linjalla vielä miettimässä omaa alaansa.

Ihmisiä istumassa kahden pitkä pöydän äärellä katseet kohti kameraa.

Kahden viikon aikana opiskelijat ehtivät tutustua pintakäsittelyyn ja talonrakennukseen Askolassa, Perämiehentien autoalaan ja automaatioasentajiin sekä Remoon. Kaikilla osastoilla heille oli järjestetty omaan alaan liittyvää tekemistä opettajien ja Careerian omien opiskelijoiden ohjauksessa. Vieraat pääsivät mm. laatoittamaan, korjaamaan autoja, tekemään ohjaustekniikan ja piirikaavioiden sähkökytkentöjä käytännössä, toteuttamaan erikois- ja mukailumaalaustekniikoita ja valmistamaan koruja 3D-mallinnuksella. Kahden viikon aikana ehdittiin myös vierailla Helsingissä ja Turussa, saunoa perinteisessä saunassa ja uida jääkylmässä järvessä sekä grillata Emäsalon kärjessä kauniissa merimaisemassa.

Ihmisiä tekemässä pintakäsittelytöitä työsalissa.
Nuori hymyilevä nainen peukalo pystyssä onnistumisen merkkinä. Vieressä suojavaatteet päällä pintakäsittelytöitä tekevä nuori.

Vierailu oli erittäin onnistunut kaikilla tavoin. Sen aikana solmittiin uusia ystävyyssuhteita, saatiin kokemuksia Suomen vaihtelevasta kevätsäästä ja päästiin kokemaan uusia ammattialoja sekä suomalaista ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöä. Ensi vuonna vaihto-ohjelma jatkuu samaan tapaan, jossa molemmin puolin päästään taas kokemaan ja ihmettelemään saksalaisen ja suomalaisen koulumaailman ja kulttuurin yhtäläisyyksiä sekä eroja.

Kahdeksan ihmistä yhteiskuvassa työsalissa. Osalla päällään valkoiset suojavaatteet.