Lisää opiskelijatyytyväisyyttä uudistetulla oppimisympäristöllä Careerian POMO-talon toimipisteessä Porvoossa

1.4.2022

Huone, jossa näkyy vanhaa tiiliseinää ja uusia moderneja toimistokalusteita.

Careerian POMO-talon toimipiteen tiloja Porvoossa on saneerattu ja uudistettu vastaamaan entistä paremmin opiskelijoiden, asiakkaiden ja henkilöstön tarpeita. Talo on rakennuksena kulttuurihistoriallisesti arvokas. Se on valmistunut vuonna 1902 Porvoon Uudeksi Panimoksi. Panimon konkurssin jälkeen rakennuksessa toimi leikkikalutehdas Suomalainen Lelupaja Oy. Vuonna 1912 talossa aloitti toimintansa Porvoon naisopisto. Sisäoppilaitoksena toimineen oppilaitoksen tarkoituksena oli täydentää keskikoulun käyneiden tyttöjen yleissivistystä ylläpitämällä opistoa sekä vuodesta 1930 eteenpäin tyttölukiota. Mm. Miss Universum Armi Kuusela sekä näyttelijä Marja Korhonen ovat olleet Porvoon naisopiston oppilaita. Porvoon naisopiston toiminta loppui 1972, jolloin sen tilalle tuli Porvoon matkailu- ja ravintola-alan oppilaitos. Vuosituhannen vaihteessa alkuperäisen rakennuksen toinen laajennusosa otettiin käyttöön silloin talossa toimineille Porvoon ammattiopistolle ja Helialle. Careeria-nimen alla POMO-talossa on opiskeltu ja toimittu 1.1.2019 alkaen.

Saneeraustyössä on kunnioitettu talon historiaa, mikä näkyy rakennuksessa monin paikoin tilaratkaisuissa, seinämaalauksissa ja Careerian tilojen sisustuksessa.

Vanhaa seinämaalausta uudistetun POMO-talon seinällä.
Kuva rakennuksen toisesta kerroksesta alas aulaan.

Careerian POMO-talossa voi opiskella monipuolisesti mm. seuraavia aloja:

  • matkailu ja ruoka
  • terveys, turvallisuus ja hyvinvointi
  • hyvinvointi ja kasvatus
  • ICT
  • maahanmuuttajakoulutus

POMO-talo tarjoaa myös paljon opiskelijoiden tuottamia palveluita:

  • opiskelijoiden ylläpitämät CareeriaDeli-myymälä sekä lounasravintola CareeriaLunch
  • ICT-alan töitä: neuvoja, tukea ja opastusta ICT-laitteiden ja ohjelmistojen käytössä
  • CareeriaCare: parturi-kampaamopalvelut ja kosmetologipalvelut

Lisäksi talosta löytyy tilausravintola Iris, joka tarjoaa monipuoliset tilat kokous-, koulutus- ja juhlakäyttöön.

3D-tulostin tulostaa suklaata.
Neljä naista seisoo Careerian kauneushoitolan myyntitiskin edessä.

Uusituilla tiloilla lisää opiskelijatyytyväisyyttä

POMO-talossa opiskelevien nuorten ja aikuisten palaute kertoo, että uudistus on lisännyt viihtyisyyttä. Näin opiskelijat kommentoivat:
– Uudistukset ovat hienoja. Pidän eniten kahviosta ja ruokalasta, joista tuli odotettua hienommat. Nyt on kiva syödä siellä, kun ilme on freesi.
– Tilat ovat siistit, valoisat, modernit ja toimivat. Myös vanhaa on säilytetty niin, että talon historia näkyy. Se sopii uudistettuihin tiloihin.
– Uudistetut tilat ovat visuaalisesti miellyttävät. Eritoten Niko Laurilan kuvaamat seinätaulut ovat upea lisä. On myös kiva, että esimerkiksi Bryggerissä on vanhoja Natalia Linsenin kuvia. Uudistus on tehty vanhaa kunnioittaen.
– Pienet työskentelytilat Alexissa ovat nykyaikaisia ja antavat opiskelijoille työskentelyrauhan.

Uudistetut tilat otettiin käyttöön jo alkuvuodesta 2022. Avajaisia vietettiin koronapandemian vuoksi vasta 31.3.2022. Tilaisuudessa puheenvuoron pitänyt Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz korosti, että tärkeintä on, että hienot tilat täytetään korkeatasoisella koulutuksella.