Säätiö palkitsi Careerian kylmäasentajaopiskelijan

13.5.2024

Nainen ja kaksi miestä peukuttavat yhteiskuvassa, taustalla kylmälaitteita.

REF-KYLMÄSÄÄTIÖ sr palkitsi Careeriasta valmistuneen Juhani Kivimäen stipendillä 7.5.2024.
Juhani opiskeli Careeriassa ensin kylmäasentajan rekrykoulutuksessa ja työllistyi kylmäalalle. Juhani on itse ollut määrätietoinen ja halukas oppimaan kylmätekniikkaa.

”Muistan, kun Juhani hakeutui meille ensi kerran opiskelijaksi, hän sanoi: Tavalla tai toisella minusta tulee kylmäasentaja,” kertoo kylmäalan koulutusten asiakasvastaava Kristiina Eerola Careeriasta.

Juhani on määrätietoinen ja haluaa tämänkin jälkeen kehittää omaa osaamistaan kylmäalalla.
”Pidän käsillä tekemisestä. Kylmätekniikka on mielenkiintoista. Tähän pisteeseen on päästy koska työssäni olen saanut olla kokeneiden, myös Careeriassa opiskelleiden, asentajien kanssa. Asentajaporukalla kysymme toisiltamme ja opimme toisiltamme iästä riippumatta. Olen kiitollinen siitä.”
Juhani on kertonut, että tykkää myös auttaa uusia alalle tulevia ja jakaa tietoa.

Juhanin vastuuopettaja Mikko Kirves kuvaili Juhania seuraavasti: ”Juhani on kiinnostunut alasta ja hän on monipuolisesti kehittynyt, koska on päässyt jo kaikenlaisten laitteiden kanssa touhuamaan. Juhanilla on vahvahko osaaminen jo eri kylmäaineista ja -laitteista.”
Kylmätekniikkaa opiskellaan tyypillisesti oppisopimuksella. Juhani suoritti talotekniikan perustutkinto kylmäasentajan koulutuksen oppisopimuksella työskennellen Caverion Suomi Oy:ssä. Juhani valmistui huhtikuussa 2024.

Aulis Heinosen vuonna 2003 perustaman REF-KYLMÄSÄÄTIÖn tarkoituksena on edistää suomalaista kylmätekniikan osaamista ja koulutusta.
”Tällä hetkellä kylmäalalla tapahtuu paljon muutoksia kuten F-kaasuasetuksen tiukkeneminen. Careeria on hyvä kouluttamaan alalle uusia ammattilaisia. Siksi tänä vuonna REF-KYLMÄSÄÄTIÖn stipendi osoitetaan Careerian ansioituneelle asentajaopiskelijalle,” toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Heinonen.