Sosiaalisesti kestävä amis: Turvallisen oppimisympäristön päivä Careeriassa 18.4.

14.5.2024

Asfalttiin piirretty viiva, jolla kaksi tikku-ukkoa ja teksti: kaikki samalla viivalla.

Careerian Perämiehentien toimipisteessä järjestettiin 18.4. turvallisen oppimisympäristön päivä. Tapahtumaan osallistui opiskelijoita, opettajia ja muuta henkilökuntaa Careeriasta, Luksiasta, Keudasta, Omniasta, Variasta sekä Stadin AO:sta.

Turvallisen oppimisympäristön päivä oli osa Soskeamis-hanketta (Sosiaalisesti kestävä amis). Tapahtumassa tutustuttiin toiminnallisten pisteiden kautta oppimisympäristön psyykkiseen, fyysiseen, sosiaaliseen ja pedagogiseen turvallisuuteen liittyviin teemoihin. Päivän tarkoituksena oli edistää yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta kouluympäristössä.

Turvallinen oppimisympäristö on keskeinen osa opiskelijoiden hyvinvointia ja oppimista. Tapahtuman tavoitteena oli luoda dialogia ja kehittää konkreettisia toimia, joilla parannetaan turvallisuutta koulussa.

Päivä alkoi klo 10.00 kahvilla ja välipalalla, minkä jälkeen osallistujat toivotettiin tervetulleiksi. Tämän jälkeen oli vuorossa pisteitä, joihin sisältyi useita toiminnallisia aktiviteetteja. Pisteiden teemoina olivat turvallisuus, oppimisympäristön kestävyys sekä työkyky ja työhyvinvointi. Mukaan mahtui keskustelua, taidetta, liikuntaa sekä jopa yksi Kahoot-visailu. Lounaan jälkeen järjestettiin arvonta, jossa osallistujat saivat mahdollisuuden voittaa makeisia ja Careeria-aiheisia palkintoja. Palkintoja oli monenlaisia, mutta suurimmat aplodit sai Careeria-ämpärin arvonta.

Lisää tietoa Sosiaalisesti kestävä amis -hankkeesta: https://careeria.fi/hankkeet-ja-projektit/oppiminen-ja-pedagogiikka/soskeamis-sosiaalisesti-kestava-amis/

Kuva aulatilasta, jonka seinällä tyylitelty piirros, jossa lukee Careeria ja lattialla paloista koottu kuva isosta vanhasta kerrostalosta ja autoista ja ihmisistä.