Taitajia etsitään jälleen mittelemään ammattitaidon suomenmestaruuksista

10.10.2022

Taitaja-tapahtuman logo.

Vuoden 2023 Taitaja-kilpailun semifinaalien ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittautumisaika Taitaja-semifinaaleihin on 3.10.-28.10.2022. Kisoista kiinnostuneet opiskelijat voivat kertoa kiinnostuksestaan omalle opettajalleen tai ryhmänohjaajalleen.

Taitaja-kilpailun semifinaaleja järjestetään eri oppilaitoksissa viikolla 5, 30.1.-3.2.2023. Semifinaaleissa parhaiten menestyneet jatkavat kilpailuja Taitaja2023-finaaleissa, jotka järjestetään Espoossa 8.–11.5.2023.

Taitaja-hopeamitalistin terveiset opiskelijoille

Careeriasta on osallistuttu Taitaja-kilpailuun vuosittain ja menestystä on tullut aina finaaleissa saakka.

Viktoria Häggman on vuoden 2014 Taitaja-hopeamitalisti kauneudenhoitoalalta. Viktoria työskentelee nykyään Careerian hius- ja kauneusalan ammatillisena ohjaajana ja haluaa lähettää videoterveiset kaikille Taitaja-kilpailuihin osallistumista harkitseville ja kisaan lähteville.

Viktoria kertoo Taitaja-kilpailun olleen hyvä mahdollisuus oppia uutta ja haastaa itseään. Viktoria sai kisasta paljon eväitä työelämään ja pääsi verkostoitumaan oman alan ammattilaisten kanssa. Viktorian videoterveiset voi kuunnella alta.

Mikä Taitaja?

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka toimii ammatillisen koulutuksen näyteikkunana. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa.

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 22 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Osa lajeista on ikärajattomia.

Lisätietoja Taitaja2023-kilpailujen verkkosivuilla osoitteessa taitaja2023.fi.