Toimipistemuutos prosessitekniikan perustutkinto-opiskelijoille

23.9.2024

Nuori mies prosessiteollisuuden laitteiden äärellä.

Careerian prosessialan Perämiehentien opetusryhmät siirtyvät 7.1.2025 Ammattitien toimipisteeseen (Careeria, Ammattitie 1, Porvoo). Muutamme Ammattitielle väliaikaisesti, kunnes saamme Perämiehentien laajennuksen ja remontin myötä prosessialan koulutuksille uudet tilat. Tavoiteaikataulu remontin valmistumiselle on vuoden 2027 aikana.

Remontti on osa Careerian toimitilahanketta, jonka tavoitteena on keskittää toiminta Porvoossa Perämiehentien ja Hevosenkengänkadun toimipisteisiin. Saamme siis koko prosessialan opetustoiminnan yhteisiin tiloihin ja monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa opetusta uudessa oppimisympäristössä.

Ammattitien toimipisteessä on aiemmin toiminut aikuisten prosessiteollisuuden perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintojen ryhmät. Siellä toimii mm. prosessialan koetehdas, jota voimme hyödyntää myös yhteishakuryhmien opetuksessa entistä vahvemmin. Koetehdas on nykyaikainen prosessialan koulutusympäristö, jolla simuloidaan todellista tehdasympäristöä.

Siirtyvien ryhmien oppimisympäristöjen valmistelu ja muutto toteutetaan vuoden 2024 lopulla opetuksen siitä häiriintymättä. Tulemme huomioimaan muuton yhteydessä oppimisen tuen ja muiden nuorten ryhmien tarvitsemien palvelujen toteutuksen. Osa ohjauksista, StudyO-opetuksesta ja tiettyjen oppiaineiden opetuksesta, esim. yhteiset tutkinnon osat voivat olla edelleen Perämiehentien toimipisteessä. Opiskelijaryhmien ruokailu hoidetaan yhteistyössä samassa toimipisteessä toimivan Prakticumin ruokalan kanssa.

Järjestämme opiskelijoiden kotiväelle mahdollisuuden tutustua tiloihimme tammikuun 2025 lopulla avoimien ovien merkeissä.

Päivi Virmanen
Koulutuspäällikkö
Puhtaus, kiinteistö ja prosessi
Careeria

Pekka Pulkkinen
Koulutusjohtaja
Tekniikka, digitaalisuus ja teollisuus
Careeria