Tunnelmia Careerian valmistujaisista 31.5.2024 Porvoossa ja Vantaalla

1.6.2024

Ruusuja astiassa, jossa on Careerian logo.

Porvoo, Careerian Perämiehentien toimipiste

Mies puhumassa puhujakorokkeella.

“Kaikki työpaikat tarvitsevat ammattitaitoista työvoimaa. Nyt teillä on eväät tavoitella omia unelmianne ja onnistua työelämässä. Olen itsekin amis ja ylpeä siitä. Ammatillinen tutkinto antoi hyvät valmiudet työelämään, paljon osaamista ja avasi tien korkeakouluopintoihin. Ja muistakaa jatkuvan oppimisen tärkeys, valmius ja halu oppia ja kehittyä omassa ammatissaan. Ja tervetuloa takaisin Careeriaan opiskelemaan! Kiitos, että valitsitte Careerian. Menkää, nähkää ja kokekaa!”

Careerian hallituksen puheenjohtaja Mikko Valtonen

Nainen puhumassa puhujakorokkeella.

“Ammatillinen koulutus on ollut teille matka, joka on vaatinut sitkeyttä, omistautumista ja intohimoa. Olette oppineet uusia taitoja, kehittäneet osaamistanne ja kasvaneet yksilöinä. Tämä ei ole ollut pelkkä koulutus, vaan myös matka itseenne – matka kohti unelmianne ja tulevaisuuttanne. Muistakaa myös, että tämä ei ole päätepiste, vaan uusi alku. Olette nyt valmiita astumaan työelämään ja tekemään siellä oman jälkenne. Olkaa rohkeita, olkaa uteliaita ja olkaa aina valmiita oppimaan lisää. Ella Fitzgeraldin sanoin:
Yritä sitkeästi tehdä sitä mitä todella haluat. En usko, että rakkaus ja inspiraatio voivat viedä sinua harhaan.”

Koulutusjohtaja Anja Leino

Mies puhujakorokkeella pitämässä puhetta.

“Ni har kämpat, lärt er och växt under er studietid, och nu står ni redo att ta nästa steg i era liv. Det är ni som med era händer, era hjärnor och ert engagemang bygger vårt samhälle, reparerar våra bilar, vårdar våra sjuka och skapar våra hem. Ni är hjältarna i vardagen, de som får hjulen att snurra och maskinerna att fungera. Er kompetens och era färdigheter är hörnstenen i vårt arbetsliv och vår ekonomi.”

Rektor för den svenskspråkiga utbildningen Frank Backman​

Nainen puhujakorokkeella.

Olette saaneet käytännön taitoja ja kykyä soveltaa oppimaanne työelämässä. Olkaa ylpeitä näistä taidoista ja käyttäkää niitä rohkeasti. Ansaitsette paikkanne hyvässä työyhteisössä ja mielekkäissä tehtävissä. Olkaa avoimia ja kokeilkaa erilaisia vaihtoehtoja. Onnea! Otetaan kaikille aplodit. Myös minä itse valmistun tänään ammattikoulusta.”

Työelämän puheenvuoro: Hanna Malmberg, Eazy Henkilöstöpalvelut

Nainen puhujakorokkeen takana.

“Minut on huomioitu yksilöllisesti opinnoissa. Suoritin lähihoitajaopintojen kanssa samanaikaisesti sairaanhoidon väyläopinnot AMK:ssa. Muistakaa läheisten tukiverkoston merkitys: haluan haastaa sinut äiti, isä, kummi, ystävä… kerrothan ammattiin valmistuneelle olevasi ylpeä hänen saavutuksistaan.”

Mia Puranen, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja​

Neljä nuorta miestä puhujakorokkeen takana.

“I did it my way.”

Richard Blom, Linus Celvin, Walter Hildén, Kasper Häggblom, grundexamen i affärsverksamhet, merkonom​

Joukko ihmisiä lavalla, osalla kädessä muistiinpanolappu.

Lähihoitajan lupaus.

Ammattiin valmistuneita lakit päässään.

Ammattilaisia lakit päässä.

Oppisopimuksella hoiva-avustajiksi valmistuneita ammattilaisia.

Vantaa, Ilmailumuseo

Mies pitämässä puhetta puhujakorokkeella.

“Te, arvoisat valmistuvat, olette tänään juhlan keskipiste. Valmistuminen on aina suuri juhla, jonka myötä elämässänne alkaa enemmän tai vähemmän uusi jakso. Juhlikaa valmistumistanne läheisienne kanssa arvokkaasti. Esteemed graduates, you are the focal point of today’s celebration. Graduation is always a grand event, marking the beginning of a new chapter in your lives. Celebrate your graduation with dignity, together with your loved ones. Onnittelut kaikille tänään valmistuville ja myötäisiä tuulia urallenne!
Congratulations to all who are graduating today, and wishing you success in your future careers!”

Careerian toimitusjohtaja ja rehtori Pasi Kankare.

Parrakas mies pitämässä puhetta puhujakorokkeella.

“Kiitokset huolehtivaiselle opettajallemme Bryan Robertsille, joka auttoi haasteissa opintojen aikana.”

Fryad Mohammed, liiketoiminnan perustutkinto, Vocational Qualification in Business.

Nainen pitämässä puhetta puhujakorokkeella

“Kouluttauduin uudelleen merkonomiksi entisestä parturi- kampaajan ammatistani. Opin paljon vapaaehtoistyöstä Kierrätyskeskuksessa yhdessä Mari Ahon kanssa.”

Tummahiuksinen nainen puhujakorokkeella.

“Muutin Suomeen vasta kaksi vuotta sitten. En olisi uskonut ikinä pitäväni puheen suomeksi valmistujaisjuhlassa juuri tänään, mutta onnistuin. Unelmoikaa ja pyrkikää aina parempaan.”

Nainen pitämässä puhetta puhujakorokkeella.

“Ohjasin Careerian opiskelijaa Natalia Ojasta. Natalia oli erittäin omatoiminen ja  omistautunut työlleen Kierrätyskeskuksessa. Meillä oli hyvä yhteistyö.

Työelämän edustaja Mari Aho, Kierrätyskeskus​

Blerina Halili Smaili, kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Joukko ihmisiä seisoo valmistujaisissa ja laulaa suvivirttä.

Suvivirsi

Lista Careeriasta valmistuneista, stipendin saaneista ja stipendin myöntäjistä