Tuudo on nyt käytössä Careeriassa!

8.3.2023

Tuudo on opiskelijoiden hyötysovellus, joka tarjoaa useita opiskelijoiden jokapäiväistä elämää helpottavia palveluita. Kun opiskelijalle tärkeimmät tiedot ja toiminnot löytyvät kätevästi samasta paikasta, säästyy selvästi aikaa ja vaivaa. 

Opiskelija löytää Tuudosta digitaalisen opiskelijakortin, joka opinto-oikeudesta riippuen osoittaa ruokailuoikeuden ja oikeuttaa opiskelija-alennuksiin mm. VR:n ja Matkahuollon palveluissa. Tuudossa voi myös mm. tarkastella työjärjestystä ja kampuskarttoja sekä tarkistaa päivän ruokalistan. Tuudo on samalla tehokas viestintäkanava, jonka kautta saa nopeasti tietoa oppilaitoksen uutisista ja ajankohtaisista tapahtumista. Tuudosta löytyy myös paljon tietoa muista Careerian palveluista. 

Tuudon käyttöönottaminen on helppoa. Tuudo ladataan puhelimeen ilmaiseksi omasta sovelluskaupasta, etsitään oppilaitoslistauksesta Careeria, ja kirjaudutaan sisään oppilaitoksen tunnuksilla. Tuudo muistaa kirjautumistiedot, joten sovellukseen ei tarvitse tehdä sisäänkirjautumista joka kerta erikseen. Käyttäjä voi kuitenkin halutessaan kirjautua ulos Tuudosta milloin vain.  

Opiskelijan tiedot, työjärjestys ja muut henkilökohtaiset tiedot siirtyvät automaattisesti Tuudoon oppilaitoksen järjestelmistä, kunhan opiskelija on antanut luvan tietojen siirtoon. Lupa annetaan Wilmassa kohdassa “Lomakkeet” > “Opiskelijan antamat luvat” > “Tuudo”.

Tuudo tunnistaa oikeuden opiskelijakorttiin, mutta mobiiliopiskelijakortin käyttöä varten tulee vielä ladata tunnistettava kuva itsestä Tuudoon. Kuvan voi vaihtaa itse vain kerran lukuvuoden aikana, joten käyttäjän tulee valita opiskelijakorttiin sopiva kuva, josta opiskelijan tunnistaa helposti. Jos kuitenkin lisää vahingossa väärän kuvan, tulee ottaa yhteyttä info@tuudo.fi.  

Teknisissä ongelmatilanteissa käyttäjä voi aina olla yhteydessä Tuudon asiakaspalveluun info@tuudo.fi tai suoraan Tuudon sivuvalikosta löytyvän Ota yhteyttä -osion kautta.