Työelämä 2035 – Careerian tulevaisuusfoorumi 5.9.2024

14.8.2024

Lasinen pallo ihmisen kädessä värikästä taivaanrantaa vasten

Minkälaisia ovat tulevaisuuden työvoima- ja osaamistarpeet? Minkälaista koulutusta ja oppimisympäristöjä tarvitsemme, jotta nämä tarpeet täyttyvät? Miltä näyttää Careerian ja työelämän yhteistyö vuonna 2035? Tulevaisuusfoorumissa 2024 kysymme, miltä nämä asiat näyttävät tärkeimpien työelämän kumppaniemme silmin sekä minkälaista yhteistyötä haluamme rakentaa, jotta kykenemme vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja hyödyntämään tarjolla olevat mahdollisuudet?  

RUNO Hotel Porvoossa 5.9.2024 pidettävä tulevaisuusfoorumi on jatkoa ensimmäiselle, syksyllä 2023 pidetylle tulevaisuusfoorumille, jossa käsiteltiin Itä-Uudenmaan elinvoimaa ja yhteistyötä, jolla sitä kehitetään yhdessä. Careeria on uudistanut strategiaansa kevään 2024 aikana. Tulevaisuusfoorumissa 5.9.2024 pohditaan, miten Careerian uusi strategia tukee alueen kehittämistä ja mitä tulisi tehdä, jotta Careerian uusi strategia hyödyttäisi mahdollisimman hyvin Careeriaa ja sen kumppaneita.  

Tilaisuudessa kuullaan aluksi Careerian hallituksen puheenjohtajan Mikko Valtosen, Careerian toimitusjohtajan Pasi Kankareen puheenvuorot. Tämän jälkeen päivä jatkuu työpajatyöskentelynä, jossa pohditaan Careerian uudistettua strategiaa ja Careerian keräämää ennakointitietoa. Työpajatyöskentelyä ohjaa Mikko Leskelä, Thinkers50.

Työelämäfoorumit

Careerian toimialayksiköiden järjestämät työelämäfoorumit ja johdon tulevaisuusfoorumi ovat olennainen osa Careerian työelämän kanssa tekemää verkostoyhteistyötä. Sekä työelämäfoorumit että tulevaisuusfoorumi tuottavat ennakointitietoa:

  • Työelämäfoorumit tukevat Careerian koulutusten arjen ja koulutuspalveluiden kehittämistä sekä yksiköiden tekemää asiakkuustyötä. Kohderyhmiä foorumeissa ovat yksikön keskeisimmät asiakkuudet.   
  • Tulevaisuusfoorumi tukee strategiatyötä ja johdon päätöksentekoa. Kohderyhmänä tässä foorumissa on Careerian alueellisesti keskeisimpien asiakas- ja kumppaniorganisaatioiden johto.   

Ennakointitieto sekä kooste Tulevaisuusfoorumissa 5.9.2024 saavutettavista yhteisistä strategisista näkökulmista julkaistaan myöhemmin palvelemaan Itä-Uudenmaan kuntatoimijoita ja yrityksiä sekä koulutuksen ja työelämän yhteistyön edelleen kehittämistä.

Lisätietoa:
Satu Tenhovirta
satu.tenhovirta(a)careeria.fi
puh. 040 676 5858