5+1 syytä panostaa henkilöstön osaamisen kehittämiseen

24.11.2021

Opiskelijoita pöydän äärellä tekemässä yhdessä tehtävää

Millainen on menestyvä yritys? Me uskomme, että yritys menestyy silloin, kun sen henkilöstön osaamista kehitetään jatkuvasti. Henkilöstön osaamisen kehittämistä ei pitäisikään ajatella kuluna vaan investointina yrityksen kasvuun.  

Elinikäistä oppimista

Elämme jatkuvasti kehittyvässä maailmassa, jossa yritystoiminnan menestys edellyttää yrityksiltä kykyä ennakoida osaamistarpeita sekä uudistaa henkilöstönsä osaamista nopeasti. Kun investoit henkilöstösi elinikäiseen oppimiseen, saavutat useita merkittäviä etuja:

✔︎  Luot työnantajamielikuvaa. Kun panostat henkilöstösi osaamiseen, rakennat samalla vahvaa työnantajamielikuvaa ja houkuttelet yritykseesi parhaita osaajia. Pelkkä palkka ei usein motivoi työnhakijoita riittävästi, vaan yhä useammin työltä edellytetään merkityksellisyyttä ja kehittymismahdollisuuksia.

✔︎  Sitoutat. Osaajien sitouttaminen on yrityksille elintärkeää. Jokainen sitoutunut työntekijä tuottaa yritykselle enemmän arvoa kuin vain välittömän työpanoksensa. Menestyäkseen yrityksen onkin vältettävä kalliita rekrytointeja ja sitä, että osaajat vaihtavat työpaikkaa. 

✔︎ Parannat suorituskykyä. Henkilöstön ajantasainen osaaminen heijastuu suoraan työtehoon. Yrityksestäsi tulee tehokkaampi ja ketterämpi, kun otat elinikäisen oppimisen osaksi sen päivittäistä toimintaa. 

✔︎ Tuot osaamista yritykseen. Menestyäkseen yritysten tulisi pystyä uudistumaan ketterästi ja kehittämään henkilöstönsä osaamista. Jatkuva ja johdonmukainen henkilöstön osaamisen kehittäminen takaa menestyksen, sillä se pitää yrityksen kilpailukykyisenä.

✔︎  Lisäät työhyvinvointia. Työn tarjoamat onnistumisen tunteet muodostavat yhden työhyvinvoinnin kulmakivistä. Onnistuminen nostaa mielialaa ja motivoi tarttumaan uusiin haasteisiin, kun taas tehtävät, joihin työntekijän osaaminen ei täysin riitä, lannistavat ja turhauttavat. Motivoitunut työntekijä myös parantaa muiden suoritusta ja antaa yrityksestä positiivisen kuvan.

✔︎  Luot onnistumisen edellytykset. Yritys on vain niin hyvä kuin sen henkilöstö. Kun panostat elinikäiseen oppimiseen, luot onnistumiselle vahvan perustan ja tarjoat henkilöstölle siihen tarvittavat työkalut. 

Me Careeriassa haluamme kehittää työyhteisöjä ja tekijöitä – yhdessä yritysten kanssa. Ymmärrämme modernin työelämän tarpeet ja vaatimukset, ja suunnittelemme ja räätälöimme palvelumme aina yrityksen tilanteeseen sopivaksi.

Lue lisää Careeriasta yrittäjien ja työelämän kehittämiskumppanina.