Henkilöstöpulaa ja osaamisen karkaamista?

29.9.2022

Mies istuu nojatuolissa kannettava tietokone sylissä, taustalla seisoo nainen.

HR:n rooli ei ole helppo. Kiristyneet työmarkkinat, viime vuosina nopeasti muuttunut työelämä, suurten ikäluokkien eläköityminen ja monia aloja uhkaava osaamispula. Miten lähteä ratkomaan näitä kysymyksiä ja luomaan organisaatioon oppimisen kulttuuria?

Jotta organisaatiot kehittyvät ja pysyvät kilpailukykyisinä, osaamisen kehittämisestä on tehtävä johdonmukaista ja läpinäkyvää. Henkilöstöstojohtajat joutuvat miettimään, kuinka varmistaa osaavan työvoiman saatavuus, ennakoida tulevaa sekä pitää kiinni nykyisistä osaajista.
Tehtävä ei ole helppo, mutta hyvä yhteistyösuhde oppilaitoksen kanssa tekee onnistumisesta mahdollista.

Varmista tulevaisuutesi – toimi nyt

Yrityksillä on erilaisia henkilöstön ja osaamisen kehittämiseen liittyviä tarpeita. Aihetta voidaan tarkastella kahdesta eri näkökulmasta:

  1. Osaavan työvoiman puute

Jatkuvasti kiristyneet työmarkkinat ovat ajaneet monet työnantajat ahtaalle ja kriisiyttäneet rekrytointia. Perinteisesti markkinoilla kilpaillaan samoista hakijoista muiden työnantajien kanssa.

Monet toimijat ovat viime vuosina kuitenkin alkaneet rakentaa yhteistyösuhteita oppilaitosten kanssa tavoittaakseen potentiaaliset työntekijät jo opintojen aikana.
Näin luodaan pysyviä käytäntöjä oppilaitoksen ja työnantajan välille.
Opiskelijat pääsevät oppimaan aidossa ympäristössä ja oppimaan organisaation työskentelytapoja, kun taas työnantajalle aukeaa mahdollisuus palkata työntekijöitä, joilla on jo valmiiksi osaamista organisaatiosta.

  1. Nykyisten työntekijöiden säilyttäminen

Vahvaan työnantajamielikuvaan kuuluvat oleellisena osana läpinäkyvät urapolut ja työntekijöille tarjottavat mahdollisuudet kehittää osaamista organisaation sisällä. Työntekijät odottavat mahdollisuuksia kasvaa ja oppia uutta sekä tehdä työstään entistä merkityksellisempää ja joustavampaa.

Henkilöstöjohtamisen tehtäväksi jää sovittaa yhteen yksilön ja organisaation prioriteetit, strategiset tavoitteet ja itsensä toteuttamisen tavoitteet sekä epävarma nykyisyys ja vielä epävarmempi tulevaisuus.

Yksi asia on kuitenkin varma: menestyvän yrityksen ydin ovat kehittyvät työntekijät, jotka kokevat työnsä merkitykselliseksi.

Yhteistyökumppani tuo henkilöstöjohtamisen kehittämiseen rakennetta

Henkilöstön osaamisen kehittäminen on iso kokonaisuus, mutta sen ei silti tarvitse olla vaikeaa. Me Careeriassa suunnittelemme ja räätälöimme palvelumme aina asiakkaan tarpeiden mukaan, jotta liikkeellelähtö olisi mahdollisimman helppoa.

Määritämme yhdessä asiakkaan kanssa, millaista osaamista organisaatiossa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa, mitä oppia yritys itse pystyy tarjoamaan ja millaisia elementtejä Careeria voisi tuoda kokonaisuuteen.

Tarjoamme asiakkaillemme laajan valikoiman erilaisia vaihtoehtoja, jotka eivät ole sidottuja volyymiin. Liikkelle voidaan lähteä yksilötasolta tai vaikkapa pienemmän porukan osaamisen kasvattamisesta. Palvelemme verkon välityksellä asiakkaita kautta maan, minkä lisäksi tarjoamme lähiopetusta lukuisissa toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Tutustu palveluihimme ja anna meidän auttaa sinua jalostamaan henkilöstösi osaamista!