Stop täydellisen hetken odottelulle: 5 syytä toteuttaa uraunelmat juuri nyt

20.5.2024

Usein suurin syy olla tekemättä päätöstä kouluttautumisesta tai alanvaihdosta on se, ettei aika koskaan tunnu oikealta. ‘Juuri nyt’ on kuitenkin ehdottomasti parempi aika tehdä päätös omasta tulevaisuudesta kuin ‘ei koskaan’ – ainakin seuraavista viidestä syystä.

1. Sinun ei tarvitse jossitella keinutuolissa

Jos jäät odottamaan täydellistä hetkeä kouluttautua unelmiesi ammattiin, on mahdollista, ettei sitä ehkä koskaan tulekaan. Harvoin elämässä muutenkaan kannattaa jäädä odottamaan täydellistä, sillä rohkeasti asioihin tarttumalla, menemällä ja tekemällä asiat yleensä järjestyvät. Saatat myös löytää jotain vielä parempaa kuin osasit odottaakaan.

Harmillista sen sijaan on se, jos omat unelmat jäävät toteuttamatta ja tilanne kaduttaa myöhemmin. Toisaalta, oletko kuullut kenenkään katuvan opiskelemista?

2. Laajempi paletti osaamista parantaa työmahdollisuuksiasi

Mitä sitten päätätkään opiskella, osaamisen kasvattaminen avaa sinulle lisää ovia työelämässä. Uuden ammatin opiskellessasi eteesi avautuu kokonainen ala mielenkiintoisia mahdollisuuksia, ja nykyistä ammattiosaamista täydentäessäsi saat entistä paremmat edellytykset uralla etenemiseen ja houkuttelevampien työpaikkojen löytämiseen.

Kun tietosi ja taitosi karttuvat, kasvaa myös itseluottamuksesi. Saat varmuuden siitä, että ammattitaitosi on ajan tasalla ja voit olla ylpeä osaamisestasi.

3. Opiskeleminen antaa aina

Vaikka kävisi niin, ettet jostain syystä opiskelun kautta päätyisikään uudelle alalle tai uusiin tehtäviin, uuden oppiminen on aina rikastava kokemus. Kun kehität osaamista, kehität aina myös itseäsi, ja jo se itsessään on arvokasta.

Opiskelu voi olla kaivattua vaihtelua elämään, inspiroivaa ajatusten tuulettamista ja rutiinien rikkomista hyvällä tavalla. Se antaa mahdollisuuden saada onnistumisen kokemuksia ja hypätä johonkin erilaiseen, jota muuten ei tulisi kokeiltua.

4. Tutustut uusiin ihmisiin ja luot kontakteja

Opiskelu on erinomainen tapa tavata uusia ihmisiä ja laajentaa sosiaalista verkostoaan. Ryhmässä tutustut muihin opiskelijoihin, ja opinnoista riippuen pääset enemmän tai vähemmän työskentelemään yhdessä muiden kanssa.

Opintojen ohessa syntyy usein myös hyödyllisiä kytköksiä työelämään. Esimerkiksi työelämässä oppimisen kautta monelle muodostuu yhteyksiä, jotka myöhemmin johtavat työpaikan saamiseen.

5. Careeriassa opiskelu on joustavaa

Jokaisen aikuisena opiskelevan elämäntilanne on erilainen, ja siksi Careeriassa opiskelukin muotoutuu yksilöllisesti jokaiselle omannäköiseksi. Aikuisopiskelijan arkeen siis mahtuu ja pitääkin mahtua opiskelun lisäksi muutakin elämää – esimerkiksi työ, perhe ja harrastuksia.

Careeriassa aiemmat koulutuksesi ja työkokemuksesi voidaan huomioida opintojen sisällöissä, monia opintoja voit suorittaa myös etänä ja opiskelun tahtiin voit itse vaikuttaa. Voit opiskella kokonaisen tutkinnon tai haluamiasi tutkinnon osia.

C niin kuin Careeria – oikea vaihtoehto osaamisen päivittämiseen!

Tutustu Careerian tarjoamiin monipuolisiin opiskelumahdollisuuksiin, niin ajatus uudesta urastasi alkaa hahmottua tai tarkentuu entisestään. Sinä itse olet uratoiveidesi paras toteuttaja – ja Careeria siihen täydellinen kumppani.

» Etsi kiinnostava koulutus