Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto on uusi tutkinto, jossa yhdistyvät mm. finanssialan ammattitutkinto, markkinointiviestinnän ammattitutkinto, myynnin ammattitutkinto, sihteerin ammattitutkinto, taloushallinnon ammattitutkinto, ulkomaankaupan ammattitutkinto ja virastomestarin ammattitutkinto.

Liiketoiminnan ammattilaisille on kysyntää kaikilla aloilla. Liiketoiminnan ammattitutkinnosta saat osaamista erilaissa työtehtävissä toimimiseen. Valitsemiesi osaamisalan ja valinnaisuuksien pohjalta voit toimia erilaissa liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä esim. myynnissä, markkinoinnissa, taloushallinnossa, finanssipalveluissa, kansainvälisen liiketoiminnan ja huolinnan tehtävissä, assitentin tai sihteerin tehtävissä tai aulapalvelutehtävissä.

Liiketoiminnan palveluiden osaamisalan suorittaminen antaa sinulle osaamista toimia mm. erilaisissa assistentti- ja sihteeritehtävissä tai aula- ja monipalvelutehtävissä tai henkilöstöhallinnon tukipalvelutehtävissä.

Myynnin ja markkinoinnin osaamisalan suoritettuasi sinulla on osaamista myynnistä ja/tai markkinoinnista. 

Kiinteistövälityksen osaamisalan suorittaminen antaa osamista kiinteistövälityksen erilaisiin tehtäviin.

Finanssipalveluiden osaamisalan suoritettuasi voit toimia pankki- ja rahoitusalan erilaisissa tehtävissä.

Taloushallinnon osaamisala antaa osaamista toimia mm. palkanlaskennan, kirjanpidon, sisäisen laskennan ja budjetoinnin tai taloushallinnon neuvontaan liittyvissä tehtävissä.

Kansainvälisen liiketoiminnan ja huolinnan osaamisalan suoritettuasi voit toimia erilaisissa ulkomaankaupan vienti- ja tuontitehtävissä. 

Tutkinnon muodostuminen

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu kaikille osaamisaloille yhteisestä pakollisesta tutkinnon osasta (30 osp) sekä osaamisalakohtaisista tutkinnon osista.

Pakollinen tutkinnon osa

  • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp

Katso osaamisalakohtaiset valinnaiset tutkinnon osat ePerusteista. >