Elintarvikealan perustutkinto

Leipuri-kondiittori

Kaksi leipuria leipomassa
Päiväkoulutus/monimuotokoulutus - Porvoo

Jatkuva haku.
Porvoo, Perämiehentie 6
Koulutus on maksuton.

Hae koulutukseen

Onko intohimonasi leipominen ja käsillä tekeminen?

Leipuri-kondiittori valmistaa kahvi- ja ruokaleipiä sekä konditoriatuotteita kuten kakkuja ja muita leivoksia. Työpaikkana voi olla leipomo, konditoria, teollisuusleipomo, kahvila, suurtalous- ja ravintola-alan toimipiste tai pitopalveluyritys. 

Leipomossa työskennellään paljon käsillä, ja teollisuusleipomoissa hyödynnetään myös paljon teknologiaa. Leipuri-kondiittorin opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. Tuotteiden valmistamisen lisäksi opintojen aikana omaksutaan mm. laatutietoinen ja hygieniavaatimusten mukainen työskentelytapa. 

Automatisoitumisen myötä alalla on kysyntää erityisesti ammattitaitoisille työntekijöille, jotka hallitsevat automatisoidun teollisuusprosessin ja uudet tekniikat. 

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä työurallesi! 

 

Kenelle?

Koulutus on suunnattu leipuri-kondiittorin työtehtävistä kiinnostuneille henkilöille. 

Laita hakemus koulutukseen, mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn. Lisäksi yhteistyötaidot monenlaisten ihmisten kanssa ovat tärkeitä, samoin kuin reippaus ja energisyys. Työssä onnistumisen kannalta avainasemassa on täsmällisyys ja ripeys.

 

Leipuri-kondiittori työskentelee esimerkiksi:

  • leipomoissa
  • konditorioissa
  • teollisuusleipomoissa
  • paistopisteissä
  • kahvila-konditorioissa
  • valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä

Käytännön toteutus

Opiskelu elintarvikealalla leipuri-kondiittoriksi koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on päätoimista ja päivittäinen koulutusaika on pääsääntöisesti arkisin klo 8 – 16 välisenä aikana. Lähiopetus tapahtuu Porvoossa Careeriassa osoitteessa Perämiehentie 6. Työelämässä oppimisen ajat sovitaan työpaikan kanssa koulutuksen aikana. 

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. 

Kesto

Koulutuksen kesto on aikaisemmasta kokemuksesta riippuen keskimäärin 1,5–3 vuotta.

Opintojen rahoittaminen

Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.

Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.

Jatko-opinnot

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Luonteva jatko-opintoväylä elintarvikealan perustutkinnon suorittaneelle ovat esimerkiksi leipomoalan ammattitutkinto tai leipomoalan erikoisammattitutkinto. 

Ammattikorkeakoulussa voit opiskella esimerkiksi insinööriksi tai restonomiksi.   

Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.    

Väyläopinnot ammattikorkeakouluun

Ammattitutkintostipendi

Ammattitutkinnon suoritettuasi sinun on mahdollista saada Työllisyysrahastosta 400 euron suuruinen ammattitutkintostipendi, mikäli sinulle on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä.

Tutustu saamisedellytyksiin

Tutkinto

Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikealan perustutkinnossa on neljä osaamisalaa: 
  • elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
  • leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
  • liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja
  • meijerialan osaamisala, meijeristi

Tutkinnon laajuus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

 

 

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista, 145 osp ja yhteisistä tutkinnon osista, 35 osp.

 

Pakolliset tutkinnon osat (115 osp):
  • Elintarviketuotannossa toimiminen (35 osp) 
  • Leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpito (20 osp) 
  • Ruokaleipätuotteiden valmistus (20 osp) 
  • Kahvileipätuotteiden valmistus (20 osp) 
  • Konditoriatuotteiden valmistus (20 osp) 
Valinnaisia tutkinnon osia (30 osp):
  • À Leipomoeinesten valmistus (15 osp) 
  • Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä (15 osp) 
  • Leipomoalan erikoistuotteiden valmistus (15 osp) 
  • Leipomotuotteiden pakkaustoiminnot (15 osp) 
  • Yritystoiminnan suunnittelu (15 osp) 
  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen (5 osp) 
  • Yrityksessä toimiminen (15 osp) 
  • Huippuosaajana toimiminen (15 osp) 

 

Yhteiset tutkinnon osat (35 osp):
  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11 osp) 
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen (6 osp) 
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9 osp) 

 

Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa.

Hakeminen

Päivä- ja monimuotokoulutus – jatkuva haku – Porvoo

Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä, sekä hyvää suomen kielen osaamista. 

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

Hakijapalvelut

hakutoimisto@careeria.fi

Petri Jaakola

0405423845

Petri.Jaakola@careeria.fi


Rakastatko leipomista? Opiskele elintarvikealalle

Careerian opiskelija menossa ovesta sisään

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Voit rakentaa juuri omannäköisesi opiskelupolun, johon aiempi kokemuksesi ja osaamisesi vaikuttaa.
  2. Koulutuksemme on suunniteltu työelämään sopivaksi – saat juuri sellaisia taitoja, joita työpaikalla tarvitset.
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.

Toimipisteet