Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Jatkuva haku.Helsinki, Lämmittäjänkatu 2Ei opiskelumaksua.
Jatkuva haku.Porvoo, Perämiehentie 6Ei opiskelumaksua.
Jatkuva haku.Porvoo, Aleksanterinkatu 20Ei opiskelumaksua.
Tarjoilijana sinä vastaat esimerkiksi ruokien ja juomien myynnistä ja tarjoilusta sekä erilaisista tilaus- ja edustustarjoiluista. Tarjoilijan tehtäviin kuuluu myös asiakastilojen kunnostaminen ja myytävien tuotteiden esille laittaminen. Asiakaspalvelutyössä teet yhteistyötä toimipaikkasi muun henkilöstön kanssa asiakkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Tarjoilutaidon lisäksi tarjoilijoilta vaaditaan kokonaisuuksien hahmottamista, siivous- ja hygieniataitoja, erilaisten juomien valmistus- ja myyntitaitoa sekä innovointitaitoa. Tarjoilijana voit myös erikoistua baarimestarin tehtäviin.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle tarjoilijan perusammattitaidon, jolloin sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä lounasravintolaan, henkilöstöravintolaan tai á la carte ravintolaan.
Tarjoilijat ja palveluvastaavat työllistyvät hyvin ja heistä on jopa pulaa. Ravintola-alalla on paljon päivä- ja ilta-aikaan sekä viikonloppuisin toimivia yrityksiä ja toimijoita. Suurtalouskeittiöissä työajat painottuvat arkipäiviin. Ravitsemisala tarjoaakin monipuolisen mahdollisuuden sopeuttaa työtä erilaisiin elämänvaiheisiin.
Koulutus on tarkoitettu ravintola-alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon ja kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle.
Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.
Kielitaitovaatimus ja kielitaidon osoittaminen
Tarjoilijana voit työskennellä erilaisissa työpaikoissa!
Työpaikkasi voi olla esimerkiksi ravintolassa, henkilöstöravintolassa, baarissa tai hotellissa.
Tarjoilijana työhösi kuuluu monipuoliset asiakaspalvelutehtävät, kuten asiakastiloista huolehtiminen, tuotteiden esittely ja myynti sekä tarjoilu.
Opiskelu pitää sisällään lähi- ja verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua sekä oppimista työpaikalla. Opiskelua voi olla alan luonteen mukaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Jokaisen opintopolku suunnitellaan yksilöllisesti.
Koko tutkinnon suorittamisen sijaan tutkinnosta on mahdollista suorittaa vain esim. yksi osa, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi.
Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta:
Oppisopimuskoulutus
Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet.
Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.
Kustannukset opiskelijoille, joita maksuttomuus ei koske (jatkuvan haun opiskelijat) ovat noin 250 € (työasut, jalkineet, opiskelumateriaalit).
Koulutuksen kesto on aiemmasta kokemuksesta riippuen keskimäärin 1,5–3 vuotta.
Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.
Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
Tutkinto muodostuu kaikille pakollisista (20 osp), osaamisalalle pakollisista (65 osp), valinnaisista (60 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa.
Jos mieli vetää reissuun ja uusia kokemuksia hankkimaan, mikset suuntaisi opintojesi aikana ulkomaanjaksolle? Ulkomaanjakson voi suorittaa joko harjoitteluna yrityksessä tai vaihto-opintoina oppilaitoksessa. Käytettävissäsi ovat Careerian laajat yhteistyöverkostot Euroopassa ja muualla maailmassa.
Ulkomaan jaksoilla kehität oman alan osaamistasi monikulttuurisessa ympäristössä – ja bonuksena kehittyy kielitaitokin! Mikä olisikaan upeampi tapa kerryttää osaamispisteitä ja kansainvälistä kokemusta. Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja lähde vaihtojaksolle. Tätä mahdollisuutta et halua missata!
Ravitsemisalan opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet päästä kehittämään osaamistaan kansainvälisessä työympäristössä. Viime vuosina Careerian opiskelijoita on käynyt työ- ja vaihtojaksoilla muun muassa Norjassa, Ruotsissa, Virossa, Pohjois-Englannissa, Portugalissa ja jopa Australiassa asti! Vaihtokohteesta riippuen työjaksot voivat suuntautua erityyppisiin ravintoloihin.
Ravitsemisala on hyvin kansainvälinen ja Careeriasta onkin monipuoliset mahdollisuudet lähteä useisiin eri Euroopan maihin työjaksolle. Työpaikat löytyvät esimerkiksi Careerian omien suorien työelämäkontaktien tai Careerian eurooppalaisen oppilaitosyhteistyöverkoston kautta.
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.
Luonteva jatko-opintoväylä ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneelle on esimerkiksi ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, ruokapalvelujen ammattitutkinto, erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto tai majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto.
Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.
Väyläopinnot ammattikorkeakouluun
Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.
Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä sekä hyvää suomen kielen osaamista.
Seuraavat aloituspäivät:
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
040 358 5734 hakutoimisto@careeria.fi
Opettaja 040 036 0513 mirja.martin@careeria.fi
Opettaja 040 036 0802 Sirkku.Mentula@careeria.fi
Asiakasvastaava 040 183 2252 eija.willman@careeria.fi
Sytytkö asiakaspalvelusta? Haluatko panostaa asiakkaiden viihtyvyyteen? Haluaisitko olla mukana ihmisten tärkeimmissä juhlissa? Jos vastasit kyllä, tarjoilijan opinnot ovat sinulle!
Aleksanterinkatu 20
06100 Porvoo
Lämmittäjänkatu 2 A 00880 Helsinki
Päätoimipiste Perämiehentie 6 06100 Porvoo