Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Jatkuva haku.Porvoo, Perämiehentie 6Ei opiskelumaksua.
Jatkuva haku.Helsinki, Lämmittäjänkatu 2Ei opiskelumaksua.
Suurtalouskokkina tai ravintolakokkina työskentelet keskeisesti ammattikeittiön suunnittelu- ja ruoanvalmistustehtävissä. Työhösi kuuluu esimerkiksi ruokalistasuunnittelua, tavaroiden tilausta ja ruoanvalmistusta. Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta saat suurtalouskokin tai ravintolakokin työssä tarvittavan osaamisen.
Tutkinnon suoritettua hallussasi on monipuolisesti erilaisia ammattikeittiön työtehtäviä. Toimit asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävien toimintatapojen mukaisesti.
Kokin koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ruoasta ja ravitsemuksesta. Sinulla on hyvä terveys ja toimintakyky alalla työskentelyyn. Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.
Kielitaitovaatimus ja kielitaidon osoittaminen
Ravintolakokkina työskentelet ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkojasi ovat esimerkiksi:
Suurtalouskokkina työskentelet ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.
Opiskelu on lähi– ja verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua sekä oppimista työpaikalla. Opiskelua voi olla alan luonteen mukaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Jokaisen opintopolku suunnitellaan yksilöllisesti.
Koko tutkinnon suorittamisen sijaan tutkinnosta on mahdollista suorittaa vain esim. yksi osa, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi.
Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta:
Oppisopimuskoulutus
Koulutuksen kesto on aikaisemmasta kokemuksesta riippuen keskimäärin 1,5–3 vuotta.
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.
Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.
Väyläopinnot ammattikorkeakouluun
Jatko-opintomahdollisuudet
Tutkinnon suoritettuasi sinun on mahdollista saada Työllisyysrahastosta 414 euron suuruinen ammattitutkintostipendi, jos sinulle on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä.
Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.
Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä -osasta tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa -osasta (60 osaamispistettä), sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä).
Pakollinen tutkinnon osa (60 osp):
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala
Valinnaisia tutkinnon osia (90 osp):
Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa.
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
040 358 5734
hakutoimisto@careeria.fi
Opettaja
040 036 0513
mirja.martin@careeria.fi
Matkailu ja ruoka
Perämiehentie 6, Porvoo
Asiakasvastaava
040 667 9307
kenneth.rosenstrom@careeria.fi
Rakentaminen ja talotekniikka
Virnatie 5, Vantaa
Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.
Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä sekä hyvää suomen kielen osaamista.
Päätoimipiste Perämiehentie 6 06100 Porvoo
Lämmittäjänkatu 2 A 00880 Helsinki