Eevi palasi Careerian avulla juurilleen matkailualalle

26.10.2023

Vantaalaisen Eevi Rinteen elämässä palaset tuntuivat loksahtavan kohdalleen, kun hän toteutti haaveensa hakeutumisesta takaisin nuorempana opiskelemalleen matkailualalle. Careeriassa matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittaminen onnistui vain puolessa vuodessa ja toiveita vastaava työpaikkakin varmistui harjoittelun kautta.

“Miksi haluaisin isona?”

Vajaa vuosi sitten Eevi Rinne oli jo valmiiksi opintovapaalla suorittamassa tradenomin tutkintoa, kun matkailuala palasi mieleen vuosien tauon jälkeen.

“Olin aikoinani opiskellut Porvoon matkailuoppilaitoksessa, joka on nykyään osa Careeriaa. En kuitenkaan jäänyt sille alalle töihin pidemmäksi aikaa, vaan ajauduin eri suuntaan ja tein monenlaisia hommia. Peruskoulutukseltani olen yo-merkonomi ja viimeiset kymmenen vuotta tein lakiassistentin työtä eri pörssiyhtiöissä”, Eevi kertoo taustastaan.

“Minulla oli jo useamman vuoden ollut hakusessa, miksi haluaisin isona. En enää halunnut tehdä lakihommia, ja tuli ajatus, miksen hakeutuisi taas matkailualalle. Ensin mietin, onko liikaa, jos otan itselleni vielä toisenkin opiskelu-urakan. Matkailu on kuitenkin aina kiinnostanut minua ja ollut lähellä sydäntä myös vapaa-ajalla. Ehkä keski-iän kriisi sai minut palaamaan juurilleni”, Eevi nauraa.

Kun Eevi alkoi etsiä tietoa sopivista koulutusväylistä, hän päätyi nopeasti Careerian sivuille.

“Careeriasta löytyi helposti juuri omiin tarpeisiini sopiva koulutusmuoto ja sain heiltä heti henkilökohtaistakin apua. Hain ensin pidempään matkailualan peruskoulutukseen, mutta Careeriasta oltiin yhteydessä ja kerrottiin, että minun koulutustaustallani lyhyempi ammattitutkinto riittää”, Eevi sanoo.

Omaan elämäntilanteeseen sopivalla opintosuunnitelmalla kohti omannäköistä työelämää

Eeville Careeriassa opiskelussa parasta oli opintojen joustavuus. Hänellä oli jo arjessaan monta yhteen sovitettavaa osa-aluetta: tradenomiopinnot, työ ja teini-ikäisestä lapsesta huolehtiminen.

“Careeriassa opiskelu oli monimuotoista ja onnistui oman aikatauluni mukaisesti, osittain etänä. Itsenäinen opiskelu sopi minulle hyvin. Harjoitteluosuuden pystyin suorittamaan opintovapaalla, joten kaikki osui aikataulullisesti nappiin”, Eevi toteaa.

“Muun opiskelun vastapainona työharjoittelu oli hyvin käytännönläheistä oppimista. Selvitin itse aktiivisesti mahdollisia harjoittelupaikkoja ja pääsin Valo Hotel & Workiin Helsinkiin. Siellä pääsin työskentelemään joka osastolla ja sain tosi kattavan kuvan alan työstä. Tutkinnon suoritin näyttötutkintona, pääasiassa työpaikalla.”

Motivoivien opintojen parissa puoli vuotta kului nopeasti ja arjen pyörittäminen sujui ilman sen suurempia ongelmia, vaikka uutta ja jännittävääkin tuli eteen.

“Työharjoittelu oli vuorotyötä ja se oli uusi asia lapselle. Hyvin me kuitenkin totuimme siihen.

Loppusuoralla myös näytöt ja haastattelut esimiehen kanssa tekivät pientä jännitysmomenttia, samoin e-portfolion täyttäminen harjoittelussa. Niihin sain hyvää apua ja tukea opettajalta. Puoli vuotta oli loppujen lopuksi aika nopea pyrähdys eikä se käytännössä tuntunut raskaalta”, Eevi sanoo.

Nyt Eevin odotukset alan vaihdon suhteen ovat täyttyneet: hän sai opintonsa suunnitelman mukaan valmiiksi ja vakituisen työpaikan Valo Hotel & Workista, missä hän työskentelee asiakasmyynnin parissa hoitaen muun muassa huone- ja kokousvarauksia.

“Tuntuu, että palaset ovat loksahtaneet kohdalleen. Iän myötä elämänarvoni ovat muuttuneet ja nyt pystyn taas elämään oman näköistä työelämää, omien arvojeni mukaisessa työpaikassa”, Eevi kiteyttää.

Muita ammatin vaihtamista ja aikuisopiskelua miettiviä Eevi haluaa kannustaa tarttumaan reippaasti toimeen: “Olkaa aktiivisia mahdollisuuksien suhteen”, hän rohkaisee.

Aikuisopiskelu Careeriassa on opiskelijan näköistä

Careerian aikuiskoulutukset on suunnattu kaikille, jotka haluavat kehittää itseään, edetä työurallaan ja tehdä osaamistaan näkyväksi. Aikuisopiskelu on loistava keino löytää elämään uusia väyliä, mielenkiinnon kohteita ja positiivisia haasteita.
Careeriassa aikuisopiskelijalle on tarjolla paljon mahdollisuuksia sekä alavaihtoehtojen että opiskelutapojen osalta:

  • Osaamisen täydentäminen tai kouluttautuminen kokonaan uuteen ammattiin
  • Jopa 80 eri tutkinnon valikoima
  • Mahdollisuus opiskella joko täysipäiväisesti tai työn ohessa esimerkiksi oppisopimuksella.

Kaikki lähtee opiskelijan toiveista, ja opintojen räätälöinti omaan tilanteeseen sopivaksi on usein mahdollista. Aikuiskoulutus Careeriassa onkin ennen kaikkea joustavaa ja yksilöllistä. Opintoja voi suorittaa joko kokonaan tai osittain verkossa, ja opiskella voi koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Myös työssä kertyvä osaaminen huomioidaan opinnoissa.

Lue lisää aikuisopiskelusta