Niini & Co Oy kouluttautui yhdessä

29.9.2022

Hymyilevä mies ja nainen seisomassa pakettiauton edessä.

Niini & Co Oy:ltä suoritti viime vuonna 17 työntekijää Careeriassa asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu tutkinnon osan liiketoiminnan ammattitutkinnosta. Niini on moderni printtitalo, joka auttaa asiakkaita painopalveluissa, cad-tulostuksissa sekä skannausprojekteissa. Niini on perheyritys jo kolmannessa sukupolvessa.

Hymyilevät mies ja nainen seisovat rakennuksen eteen pysäköidyn pakettiauton edessä.
Kuljetuksen tuotantoassistentti Mikael Peltomäki ja kehitysjohtaja Viivi Niini.
Kuva: Aki Aranko.

Careerian johtamisen, liiketoiminnan ja yrittäjyyden opettaja Teija Rantanen haastatteli Niini & Co Oy:n tavoitteista ja suoritetusta koulutuksesta saaduista hyödyistä kehitysjohtaja Viivi Niiniä.

Minkälaisena olet kokenut yhteistyön Careerian kanssa?
Yhteistyö on ollut todella asiakaslähtöistä ja yhteyshenkilöt saivat hyvin kiinni, missä organisaatiomme kehityskohteet ovat tällä hetkellä.

Minkälaisia tavoitteita teillä oli yhteistyölle Careerian kanssa?
Tavoitteena on ollut nostaa osaamista koko organisaation tasolla. Muutosvauhti on nykyään kova ja toimintatapojen muuttaminen on tärkeää, ettei jäädä vanhoihin tapoihin kiinni, jos ne eivät enää palvele parhaalla tavalla nykytilanteessa. Kun iso osa henkilöstöstä on yhtä aikaa uuden opissa, niin organisaation osaamisen taso ja oppimisen halu kasvaa huimasti.

Minkälaisia asioita yhteistyössä on mielestäsi tärkeää huomioida?
On tärkeä ottaa aikaa alussa suunnittelulle ja viestinnälle, että saadaan organisaatio mukaan ennen kuin varsinainen koulutus käynnistyy.

Minkälaisia kokemuksia teillä on yhteistyöstä Careerian kanssa tähän mennessä?
Careerian ote koulutusten järjestämiseen on ollut erittäin tehokas ja ammattitaitoinen. Yhteinen maali on ollut helppo asettaa ja keskustella mitä asioita on tärkeä nostaa koulutuksissa keskiöön.

Missä Careeria on mielestäsi onnistunut?
Careeria on onnistunut erinomaisesti kuuntelemaan asiakkaan tarvetta ja tilannetta ja rakentamaan koulutuksen siihen sopivaksi. Mitä isompi ryhmä, sen haastavampaa se on. Olin erittäin ilahtunut Careerian kouluttajan otteesta innostaa kaikki opiskelun pariin. Alalla pitkään työskennelleillä on kuitenkin pidempi aika siitä, kun on ”istunut koulun penkillä”.

Pitkähiuksinen nainen työskentelee tulostettavan materiaalin parissa koneen ja näyttöpäätteen äärellä.
Olga Velchitskaya tekemässä isojen piirustusten digitointi ja -skannaustyötä.
Kuva: Aki Aranko.

Minkälaisena näet alanne tulevaisuuden työllisyysnäkökulmasta? Miksi kannattaa kouluttautua alalle tai kehittää itseään toimimaan alalla?
Ala kehittyy ja muuttuu koko ajan asiakkaiden ja toimintaympäristön muuttuessa. Oppisopimuskoulutuksissa päästään kuitenkin syventymään yrityksen toiminnan kehittämiseen konkreettisten kehityskohteiden kautta ja sitä kautta oma työ muuttuu koko ajan. Koulutuksen myötä muutoksen tekemiseen saa työkaluja ja myös muita mukaan.

Mitä olisi hyvä ottaa huomioon koulutuksessa alan nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä?
Kokonaisen tutkinnon kouluttaminen työn ohessa varsinkin isommalle ryhmälle on työn lomassa erittäin haastavaa. Osatutkinnon suorittaminen taas on mahdollista, ja silloin voidaan miettiä aidosti missä asioissa osaamista tarvitsee kehittää, eikä tehdä asioita tutkinnon vuoksi. Kaikilla ei kuitenkaan ole halua tai mahdollisuutta suorittaa koko tutkintoa, kun se vaatisi aikaa myös työajan ulkopuolella.

Kiitos Viivi Niini, Niini & Co. Oy!