Onnea vastavalmistuneille – Atesta ja Pyrystä tuli merkonomeja ja yrittäjiä!

2.6.2023

Nainen ja kaksi nuorta miestä seisovat kuvattavana taustanaan Careeria-seinäke.

Atte Moilanen ja Pyry Rajala valmistuivat merkonomiksi ja vastaanottivat Careerian kevään valmistujaisjuhlissa myös Porvoon yrittäjien myöntämät stipendit. Liiketoiminnan perustutkinto antaa hyvät valmiudet yrittäjyyteen, jota Atte ja Pyry ovat kehittäneet jo opintojensa alusta alkaen. Porvoon yrittäjät lahjoittaa vuosittain Careerialle stipendin, jonka saa yrittäjyydessä ansioitunut opiskelija tai opiskelijat. Tänä vuonna Porvoon yrittäjien puheenjohtaja Marina Nyberg luovutti stipendin Atte Moilaselle ja Pyry Rajalalle, jotka merkonomin lisäksi ovat nyt myös valmiita yrittäjiä.

Tavoitteena yrittäjyys jo merkonomiopintojen alusta lähtien

Atte Moilanen ja Pyry Rajala valitsivat aikanaan liiketoiminnan perustutkinnon, koska yrittäjyys ja siihen liittyvät asiat kiinnostivat. He halusivat lisää tietoa ja oppia yrittäjyydestä ennen oman yritystoiminnan käynnistämistä. Yritysidea tuli kesäkuussa 2022 ja Y-tunnus tammikuussa 2023. Nyt he ovat yrittäjiä. Atella ja Pyryllä on vaatemerkki, joka tekee kustomoituja mattoja sekä yrityksille kustomoituja design-paitoja.
– Opiskelu Careeriassa oli mukavaa. Varsinkin englannin tunneilla oli palkitsevaa, kun sai tehtävät valmiiksi, niin sai lähteä. Se motivoi ja opetti itsenäistä työskentelyä. Kurssit Careeriassa olivat hyviä ja toivoisimme, että opiskelijoita palkitaan siitä, että he tekevät suorituksia omaan tahtiinsa ja itsenäisesti. Tämä nopeuttaa valmistumista ja auttaa myös opettajaa seuraamaan paremmin opetuksen tuloksia, Atte ja Pyry kuvaavat opiskelua Careeriassa.
– Careeriassa tuettiin yrittäjyyttä. Meitä opetettiin eri yrityskursseilla, kannustettiin yrittäjyyteen ja saimme tehdä näyttöjä ja opintosuorituksia omaan yritykseemme. Nyt valmistuttuamme keskitymme täysin omaan yritykseemme ja koitamme kasvattaa sitä isommaksi. Tekemistä riittää. Juuri nyt on haasteena yritysrintamalla Suomen alhainen ostovoima, mikä vaikuttaa yrittämiseen., Atte Moilanen ja Pyry Rajala jatkavat.

Atte ja Pyry ovat kiitollisia yrittäjyyteen saamastaan tuesta.
– Olemme erittäin kiitollisia siitä, että yrittäjiä tuetaan näin stipendillä. Varsinkin, kun meistä tuntui yrityksen alussa siltä, että yrittäjiä, varsinkaan nuoria yrittäjiä ei Suomen valtio kannata, joten se, että meitä tuetaan näin on mahtavaa. Kiitämme suuresti myös niitä, jotka mahdollistivat tämän. Kiitos vastuuopettajamme Nina Oja, vanhempamme, jotka tukivat meitä sekä rahoittajamme Flexsecurity Oy.
Uskomme, että saimme stipendin, koska ehdimme aloittaa yrityksen jo opintojen aikana ja saimme sen myös onnistumaan. Moni ei varmaan ole aloittanut vielä tässä iässä yritystoimintaa. Kiitämme Careeriaa, että saimme mahdollisuuden seurata unelmiamme ja suorittaa opintomme omaa, henkilökohtaista polkua pitkin, joka tuki yritystoimintamme käynnistämistä ja elämäämme, Atte ja Pyry kiittävät.

Nuoria yrittäjiä kaivataan

Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Marina Nyberg ojensi Careerian Porvoon valmistujaistilaisuudessa 2.6.2023 Atte Moilaselle ja Pyry Rajalalle Porvoon Yrittäjien stipendit.
– Haluamme stipendillämme kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen ja yrittäjämielisyyteen. Me tarvitsemme tällaisia nuoria yrittäjiä, kuten Atte ja Pyry. On hienoa, että on nuoria, joita yrittäjyys kiinnostaa, Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Marina Nyberg hehkuttaa.
– Porvoon Yrittäjät tarjoaa nuorille yrittäjille mielellään tukea, vinkkejä ja mentorointiapua. Porvoon Yrittäjillä on paljon tapahtumia, joihin jäsenenä pääsee mukaan. Porvoon Yrittäjille on Porvoon alueella n. 700 yrityksen verkosto, Marina Nyberg jatkaa.

Atte ja Pyry ovat erinomainen esimerkki teorian ja käytännön yhdistymisestä opinnoissa

Liiketoiminnan perustutkinnon suorittamisessa Careeriassa Atte Moilasta ja Pyry Rajalaa opettaneet ja ohjanneet opettajat Nina Oja ja Mia Salonen ovat ylpeitä opiskelijoistaan. Kaikki liiketoiminnan perustutkinnon tutkinnonosat soveltuvat erinomaisesti yritystoiminnasta kiinnostuneelle. Valittavia tutkinnon osia ovat esimerkiksi myynti, kirjapito, palvelumuotoilu sekä markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto.
– Atte ja Pyry aloittivat merkonomiopinnot kaksi vuotta sitten. Alusta lähtien heillä oli kristallinkirkkaana ajatus ryhtyä yrittäjiksi. Opinnot suunniteltiin heidän omien mielenkiinnon kohteiden ja tulevaisuuden tavoitteiden mukaan. Saimme ohjata heitä muun muassa myynnin ja yritystoiminnan mahdollisuudet -kursseilla. Yhteistyö sujui erinomaisesti, kertovat opettajat Nina Oja ja Mia Salonen.

Opintoihin liittyvät työelämäjaksot ja näyttöjen suorittaminen on mahdollista toteuttaa myös omassa yrityksessä, joten opintojensa rinnalla ja osana opintojaan Atte ja Pyry edistivät ja työstivät omaa liiketoimintaansa. Tänään valmistuessaan heidän unelmansa on toteutunut, he ovat yrittäjiä!
– Opiskelija saa opinnoistaan enemmän irti ja sisällöt näyttäytyvät kiinnostavammilta, kun teoria ja käytäntö linkittyvät saumattomasti toisiinsa. Me Careeriassa haluamme kannustaa yhdessä työelämän kanssa huomisen tekijöitä, uusille urille hakeutuvia ja urallaan eteenpäin meneviä. Onnea Atte ja Pyry, Nina Oja ja Mia Salonen hehkuttavat.

Careeria onnittelee Attea ja Pyryä ja toivottaa menestystä yrittäjyyteen!