Yrittäjä, valmentaja ja ammattikoripalloilija – urheilu ja yrittäjyys yhdistyvät

16.11.2023

Tuukka Kotti asuu perheensä kanssa Espoossa ja pelaa ammatikseen koripalloa. Hänen tarinansa kertoo intohimosta koripalloon, yrittäjyyteen ja itsensä kehittämiseen. Tuukka on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran ammattikoripalloilijana, mutta on valinnut myös opiskelun ja yrittäjyyden polun.

Koripallo intohimona lapsuudesta asti

Tuukka suoritti aikoinaan ylioppilastutkinnon Forssassa, josta suuntasi maailmalle kohti Yhdysvaltoja. Siellä hän opiskeli itselleen kauppatieteiden kandin tutkinnon Providence yliopistossa. Koripallon pelaaminen on ollut Tuukan intohimo lapsuudesta asti, ja yliopiston jälkeen se ohjasikin hyvin pitkälti hänen elämäänsä. Tuukalla onkin paljon kokemusta itse pelaamisesta, mutta myös valmentamisesta sekä nuorempien urheilijoiden mentoroinnista.

Kuvaaja: Ari Koivulahti

Työkalut menestyksekkään yrityksen pyörittämiseen

Tuukka kuuli vinkin, että Careeriassa voisi suorittaa yrittäjyyden ammattitutkinnon työn ohella joustavasti, ja tämä alkoi kiinnostaa häntä. ”Vähän aikaa sitä mietin aluksi ja sivutoiminen yrittäjyys kiinnostaisi. Ei tiedä, koska peliura loppuu ja tästä voisi olla paljon hyötyä.” Tuukka kertoo fiiliksistään ennen tutkinnon aloitusta.

Hänellä oli jo opintojen alussa valmiina yritysidea, jota lähdettiin kehittämään eteenpäin. Ammattiurasta oli hyötyä yritystoiminnan suunnittelussa ja siitä sai paljon uusia ideoita toiminnan kehittämiselle. Toisinaan haasteita kuitenkin toi se, kun omat ideat ja visiot alkoivat jumittua, mutta tähän Tuukka sai tarvittavaa ohjausta ja tukea opettajilta. Hän korostaakin, että kaikki Careeriassa oli selkeästi ohjeistettua ja joustavaa.

Tuukka aloitti opinnot helmikuussa 2022 ja suoritti opinnot valmiiksi noin 1,5 vuodessa. Perhe-elämä ja koripallo pitivät hänet kiireisenä, joten toisinaan opintoihin tuli pidempiä taukoja. Tuukka mainitsee, ettei kokenut työmäärän olevan liian suuri opinnoissa.

Kuvaaja: Seppo Haavisto

Tulevaisuuden ura yrittäjänä

Tuukka on nyt valmistunut yrittäjyyden ammattitutkintoon ja omistaa oman toiminimen, mutta hän ei ole vielä täysin käynnistänyt yritystoimintaansa. Pelaaminen on edelleen hänen päätyönsä, ja hän keskittyykin siihen täysin. Tuukka on kuitenkin valmistautunut tulevaisuuteen, jossa hän voi laajentaa yritystoimintaansa ja käyttää ammattitaitoaan sekä koripallon että yrittäjyyden parissa.

Tuukka Kotti on hyvä esimerkki siitä, miten yrittäjyyden ammattitutkinto voi avata uusia mahdollisuuksia, vaikka pääammatti olisi jotain muuta. Hänen tarinansa inspiroi myös muita harkitsemaan yrittäjyyttä ja opiskelua ammattitutkinnon kautta.

Kiitos Tuukka, että jaoit tarinasi kanssamme! Onnea ja menestystä työelämään ja elämään!

Artikkelikuvan kuvaaja: Seppo Haavisto