American Car Show’ssa 29.–31.3. on esillä kaksi Careerian autoa – kestävä kehitys vahvasti mukana

26.3.2024

Mies suojalasit päässä kunnostamassa vuosimallin 1928 Chevrolet Roadsteria.

Careerialla on Porvoon Kevätkummussa Remo-toimipiste (remotivation). Toiminnan taustalla on ajatus opintojaksosta, jolla opiskelijat pääsevät mielekkäällä tavalla viemään yksilöllisesti opintojaan eteenpäin.

Kevään 2024 aikana Remossa on edistetty opintoja ja rakennettu sekä kunnostettu Chevrolet Roadster 1928 ja Jaguar XK140. Autot ovat esillä American Car Show’ssa Helsingin messukeskuksessa 29.–31.3.2023.

Opintosuorituksia ja messukokemusta

Eri toimialoilta tulevat opiskelijat suorittavat Remossa opintoja ja tutkinnon osia. Remo-jaksolla etsitään opiskelijan vahvuuksia ja rakennetaan polku eteenpäin niiden avulla. Sisäisen motivaation löytyminen on tärkeintä, sillä sitä kautta syntyvät myös opintosuoritukset. Kun osaamispisteitä alkaa taas kertyä, opiskelijat palaavat alan opintojen pariin jatkamaan opiskelua.

Yritysten kanssa tehtävässä yhteistyössä on vahvana osana lähivalmistaminen ja korjaaminen. Kestävä kehitys on mukana myös American Car Show -projektissa. Remossa viimeistellään toista American Car Show’hun esille tulevaa autoa, vuosimallin 1928 Chevrolet Roadsteria. Auton rakentamisessa on kestävän kehityksen periaatteilla tehty osia itse, hyödynnetty vanhaa ja lähivalmistusta. Noin 60 % on kierrätysmateriaalia.

Careerian opiskelija Niko Heikkinen: “Remolla on kivaa. Ei paineita, paitsi kiire American Car Show’n kanssa nyt. Muuten saa tehdä rauhassa, niin tulee hyvää jälkeä.”

Careerian opettaja Tomi Laavi: “Remossa haetaan uuden ja vanhan käsityötaidon yhdistämistä.”

Mies suojalasit päässä kunnostamassa vuoden 1928 vuosimallin Chevrolet Roadsteria.

Mobilisti 2/24 kirjoitti Careerian autoista ja niiden kunnostamisesta. Artikkelin voi lukea täältä.

Careerian autoja pääsee ihailemaan American Car Show’ssa 29.–31.3.2024 Helsingin messukeskuksessa. Tervetuloa!

Kunnostettu Jaguar XK140 hirsihuvilan edessä, taustalla  metsää.