Careerialle kultaa, hopeaa ja pronssia Taitaja2023-kilpailussa!

12.5.2023

Careerian Taitaja-kilpailujoukkue yhteiskuvassa Careerian lipun kanssa.

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista. Vuoden 2023 Taitaja-finaaliin 8.−11.5.2023 Espoossa osallistui Careeriasta kuusi opiskelijaa neljästä eri lajista valmentajineen. Lajeina olivat kauneudenhoito, maalaus ja tapetointi, mediasuunnittelu ja hiusmuotoilu. Careerian opiskelijat voittivat Taitaja2023-kilpailussa Espoossa sekä kultaa, hopeaa että pronssia! Sanni Löfman voitti kultaa hiusmuotoilussa, Ella kyyhkynen hopeaa kauneudenhoidossa ja Daniel Kytönen pronssia mediasuunnittelussa. Lisäksi neljännet sijat nappasivat Iida Honkanen hiusmuotoilusta ja Sofia Hammar lajinaan maalaus ja tapetointi. Mediasuunnittelun toinen kilpailija Julia Hovi sijoittui kuudenneksi.

Careerialle kultaa, hopeaa ja pronssia!

Kaksi naista ja yksi mies palkintojen ja kukkien kanssa yhteiskuvassa.
Ella Kyyhkynen, Sanni Löfman ja Daniel Kytönen.

Careerian opiskelijat voittivat Taitaja2023-kilpailussa Espoossa 8.−11.5.2023 sekä kultaa, hopeaa että pronssia:

Hiusmuotoilu: Sanni Löfman voitti kultaa hiusmuotoilussa.
Kauneudenhoito: Ella kyyhkynen ylsi hopealle kauneudenhoidossa.
Mediasuunnittelu: Daniel Kytönen saavutti pronssia mediasuunnittelussa.

Lisäksi neljännet sijat nappasivat Iida Honkanen hiusmuotoilusta ja Sofia Hammar lajinaan maalaus ja tapetointi. Mediasuunnittelun toinen kilpailija Julia Hovi sijoittui kuudenneksi. Careeria onnittelee mitalisteja ja koko joukkuetta!

Kaikki Taitaja2023-kilpailun tulokset löytyvät Taitaja2023-kilpailun sivuilta: https://taitaja2023.fi/fi/

Mitalistit ja heidän valmentajansa olivat tyytyväisiä kilpailusuorituksiin ja sijoituksiin.
– Tänä vuonna joukkuehenki kilpailijoilla sekä valmentajilla oli erinomainen. Joukkue edusti hienosti Careerian arvojen mukaisesti koko tapahtuman ajan. Kisakokemuksen teemana oli yhdessä tekeminen ja onnistuminen. Kolme mitalia on aivan mahtava suoritus. Lisäksi kokonaisuudessaan Careerian tulokset koko joukkueella olivat aivan kärkitasoa. Olemme todella ylpeitä meidän kaikista kilpailijoista, summasi tunnelmia joukkueen johtaja Katri Pokkinen.

Joukko ihmisiä ylhäältä kuvattuna kädet yhdessä.

Careerian Taitaja-joukkue tyytyväinen tuloksiin ja kilpailukokemuksiin

Taitaja2023-finaali pidettiin 8.−11.5.2023 Espoossa. Careerian kilpailijat valmistautuivat finaalikoitokseen kevään aikana yhdessä valmentajiensa kanssa. Kilpailun eteen tehty työ palkittiin nyt loistavilla suorituksilla ja unohtumattomilla kokemuksilla finaalissa. Kilpailutoiminta kehittää sekä opiskelijan että valmentaja ammattitaitoa.

Careerian Taitaja 2023-kilpailujoukkue:

Laji: Mediasuunnittelu
Kilpailijat: Daniel Kytönen ja Julia Hovi
Valmentaja: Riikka Pohjanen

Laji: Maalaus ja tapetointi / pintakäsittely
Kilpailijat: Sofia Hammar
Valmentaja: Tanja Holmberg

Laji: Kauneudenhoito
Kilpailijat: Ella Kyyhkynen
Valmentajat: Marika Lundahl, Emmi Clewer ja Mari Kokkonen

Laji: Hiusmuotoilu
Kilpailijat: Sanni Löfman ja Iida Honkanen
Valmentajat: Satu Merimaa ja Katri Pokkinen

Espoon finaalissa kilpaili n. 350 opiskelijaa eri ammattialoilta. Lajeja oli 47, joista viisi erityistä tukea tarvitseville tarkoitettuja Taitaja PLUS-lajeja. Lisäksi Taitaja-tapahtuman ammattinäytöksissä nähtiin mm. drone-lennätystä, tulevaisuuden ruokateknologiaa ja seinämaalausta (muraali).

Espoossa järjestetyn Taitaja2023-tapahtuman keskeisinä teemoina oli kestävä tulevaisuus, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus sekä ammattiosaamisen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa.

Taitajassa kilpaillaan ammatillisen koulutuksen Suomen mestaruuksista

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1988. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Kilpailun lisäksi tapahtuma toimii kohtaamispaikkana useille ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä näyteikkunana ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneelle tai ammatinvalintaa pohtivalle yleisölle. Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Kilpailu järjestetään vuosittain.

Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka luovuttaa järjestämisoikeuden vuosittain jollekin ammatilliselle koulutuksen järjestäjälle. Espoon Taitaja2023-tapahtuman järjesti Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. TaitajaPlus-lajien järjestämisen yhteistyökumppanina toimi Ammattiopisto Live. Lisäksi suurtapahtumassa on mukana lukuisia muita yhteistyökumppaneita. Vuoden 2024 Taitaja-kilpailut järjestetään Kuopiossa.

Taitaja9-kilpailu yläkoululaisille

Taitaja-tapahtuman yhteydessä järjestetään myös yläkoululaisten Taitaja9-kilpailu, jonka karsintoihin osallistui tänä vuonna lähes 12 000 yläkoululaista ja loppukilpailuun Taitaja2023-tapahtumassa 36 kolmen hengen joukkuetta.

Tammikuussa Careeriassa järjestetyistä aluekilpailuista Keski-Uudenmaan alueelta pääsi jatkoon Sipoonlahden koulusta joukkue, joka kisasi finaalissa. Tanja Holmberg toimi joukkueen johtajana ja järjesti yläkoululaisille hienon retken.

Taitaja9 on hyväntuulinen ja toiminnallinen kädentaitokilpailu, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Vauhdikas tapahtuma on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin.

Lisätietoa:
Careeria: Katri Pokkinen katri.pokkinen@careeria.fi, puh. 0400 360 692
Taitaja2023-kilpailu: https://taitaja2023.fi/fi/