Careerian ensimmäisen Luovuusluolan voittajaksi idea yhdistetystä verkko- ja monimuotokoulutuksesta

10.11.2022

Leijonahahmo ja kunniakirjaa kädessä pitävä nainen, taustalla Luovuusluola roll-up.

Careerian ensimmäisen Luovuusluolan voittajana palkittiin 9.11.2022 Inka Pahajoki hänen ideallaan koulutustuotteesta, jossa yhdistetään verkko- ja monimuotokoulutus. Onnea voittajalle!

Hymyilevä nainen kukkakimppu ja kunniakirja kädessä, taustalla Luovuusluola-roll-up.
Luovuusluolan 2022 voittaja Inka Pahajoki.

Ulkopuolinen asiantuntijaraati valitsi voittajan

Voittajan valitsi asiantuntijaraati, jonka jäseninä olivat Marja Vartiainen Suomen yrittäjistä, Jenny Broberg Porvoon kaupungilta, Riikka Vacker Opetushallituksesta ja Sami Soiramo Enstolta. Raadin mukaan voittajaksi valikoituneen idean kantavana ajatuksena on Careerian strategiaan perustuen luoda osaamista työelämään. Lisäksi voittajaidea lisää Careerian visiota myötäillen koulutusten vetovoimaa ja strategisten tavoitteiden mukaisesti kehitys on toiminnan keskiössä. Ideassa hyödynnetään raadin mukaan hyvin myös digitaalisuutta. Voittajan valinnassa korkealle arvostettiin myös sitä, että idea pohjautuu työelämän tarpeisiin kehitettyyn koulutustarjontaan.

Yhteiskuvassa leijonahahmon kanssa Careerian Luovuusluolan asiantuntijaraati, jossa 1 mies ja 3 naista.
Luovuusluolan asiantuntijaraati yhdessä leijonan kanssa.

Lisää tietoa Luovuusluolan voittajaideasta: Careerian panostus hoitajapulaan: verkko/monimuotokoulutus

Yhdistetty verkko- ja monimuotokoulutus pähkinänkuoressa.

Luovuusluola-konseptilla hyvien ideoiden jakaminen helpoksi

Luovuusluola-kilpailuun tuli 27 hienoa ideaa, joista seitsemän valikoitui asiantuntijaraadin arvioitavaksi. Careerian henkilöstö pääsi äänestämään 12 idean joukosta oman suosikkinsa. Yleisöäänestyksessä tuli kahden idean tasapeli. Toisena yleisöäänestyksen voittajana oli Inka Pahajoen yhdistetty verkko- ja monimuotokoulutus ja toisena Miina Rantalan ja Pia Haanperän kestävän kehityksen kurssi pakopelinä. Kaikki 12 yleisöäänestyksessä mukana ollutta ideaa palkittiin kunniakirjalla. Palkintoja jakanut Careerian toimitusjohtaja ja rehtori Pasi Kankare totesi, että uusi Luovuusluola-konsepti on jo itsessään palkinnon arvoinen.

Uudella Luovuusluola-konseptilla halutaan tehdä hyvien ideoiden jakaminen helpoksi henkilöstön keskuudessa ja edistää avointa arjen keskustelua isoista ja pienistä ideoista. Tavoitteena on lisätä luovuutta, innovatiivisuutta, kokeiluja sekä hyvien käytänteiden näkyvyyttä ja jalkauttamista Careeriassa.

Toimintamalli halutaan jalkauttaa osaksi Careerian toimintakulttuuria. Careerian Luovuusluolasta on tarkoitus tehdä pysyvä, kerran vuodessa toteutettava tapahtuma. Tänä vuonna henkilöstön keskuudessa järjestetty kilpailu on tarkoitus ensi vuonna laajentaa myös innovaatiokilpailuna Careerian opiskelijoille.

Luovuusluolan työryhmä

Työryhmässä ovat mukana Careeriasta: Michael Dredge, Päivi Koponen, Eija Lenkkeri, Matti Karmaa ja Veli Kynsijärvi.

Luovuusluolasta Uusimaassa

Uusimaa oli paikalla Careerian Luovuusluolan päätapahtumassa 9.11.2022. Näin Uusimaa kirjoitti: “Henkilöstömme tekee hyviä juttuja” – Careerian luovuusluolassa kehitettiin uusia opetusmenetelmiä, tapoja nostaa kurssien laatua ja vähennettiin ruokahävikkiä