Careerian kokki-, tarjoilija-, leipuri- ja kondiittoriopiskelijat nyt samassa työelämää entistäkin paremmin vastaavassa oppimisympäristössä

17.10.2025

Ravintolasalin oviaukko, joka on koristeltu kullanvärisillä ilmapalloilla, joissa lukee Careeria ja tarjoilijoita juomatarjottimen kanssa odottamassa vieraita.

Careerian Perämiehentiellä vietettiin 8.10.2025 uuden elintarvike- sekä ravintola- ja cateringalan oppimisympäristön avajaisia. Yhteistyökumppaneille ja median edustajille esiteltiin uudistettuja opetustiloja, henkilöstö- ja opiskelijaravintolaa sekä opiskelijavetoisesti toimivaa CareeriaLunch-lounasravintolaa.

Kiitos henkilöstö, opiskelijat ja yhteistyökumppanit!

Kaksi naista ja kaksi miestä seisomassa rivissä ja odottamassa puheenvuorojen pitämistä. Sivussa ihmisiä kuuntelemassa.

Puheita pitämässä Isabella Sandberg, Niina Liukkonen, Pasi Kankare ja Mikko Valtonen.

Tilaisuuden avasi Careerian hallituksen puheenjohtaja Mikko Valtonen.
– Meille rakentuu tänne moderni campus, jossa on hyvä opiskella ja jossa viihdytään. Kiitos henkilökunnalle ja opiskelijoille osallistumisesta suunnitteluun ja kiitos Careerian johdolle projektin määrätietoisesta eteenpäin viemisestä.

Careerian toimitusjohtaja ja rehtori Pasi Kankare kiitteli onnistuneesta lopputuloksesta.
– Ravintolan ja opetustilojen uudistuminen onnistui paremmin kuin hyvin. Työ on tehty kestävän kehityksen hengessä. Kaikki ei ole uutta, vaan myös vanhat kalusteet aiemmasta toimipisteestä on hyödynnetty. Iso kiitos myös rakennus- ja laajennusurakan kumppanillemme. Aikataulu on pitänyt hyvin.

Matkailu, ruoka, puhtaus ja hyvinvointi -yksikön päällikkö Niina Liukkonen hehkutti uusia mahdollisuuksia.
– Meillä on elintarvikealalla sekä ravintola- ja cateringalalla nyt loistavat mahdollisuudet toteuttaa opetusta uudella tavalla ja tehdä yhteistyötä opiskelija- ja henkilöstöravintola Amiriksen kanssa. Kiitos opettajat, opiskelijat ja henkilökunta.

Ateriapalvelut-yksikön ravitsemuspäällikkö Isabella Sandberg antoi kiitosta yhteistyökumppaneille, jotka olivat myös tilaisuudessa paikalla esittelemässä omaa tarjontaansa.
– Amiris vastaa opiskelija- ja henkilöstölounaasta. Meilläkin on nyt uuden oppimista, kun opiskelijayhteistyö on uudistuksen myötä entistä vahvempaa.

Tutustumiskierros avasi vieraille tilojen monipuolisuutta

Vieraat pääsivät tutustumiskierrokselle uudistettuun lounaskeittiöön ja opetustiloihin.
Lounaskeittiössä valmistetaan n. 1 000 annosta päivässä. Myös Hevosenkengänkadun lounas valmistuu Perämiehentiellä. Annokset lähtevät Perämiehentieltä Hevosenkengänkadun toimipisteeseen joka aamupäivä.

Lippalakkipäinen mies ravintolatyöntekijän asussa nojaamassa leipuri- ja kondiittoritilan työpöytään. Takana leipomo- ja konditorialaitteita.

Opettaja Petri Jaakola leipuriopiskelijoiden uudessa oppimisympäristössä.

Vanha leipomokone Erika vanhan Glimek-merkkisen koneen vieressä.

Vanhaa ja uutta taikinankäsittelylaitteistoa: Jo 40 vuotta vanha Erika ja uusi Glimek – kumpikin edelleen käytössä.

Nainen vaaleanpunainen huivi päässään ja leipomo- ja konditoriatyöntekijän vaatteet yllään nojaamassa konditorialaitteeseen.

Opettaja Anni Kivimäki kondiittorien puolella.

Mustaan huiviin ja kokkiasuun pukeutunut nainen kokkiopiskelijoiden opetustilassa.

Opettaja Sirkku Mentula ja uusi opetuskeittiö, josta avautuu näkymä opiskelijoiden ylläpitämään CareeriaLunch-lounasravintolaan.

Uudet opetustilat vastaavat oikeaa työelämää ja pedagogisesti ne mahdollistavat nyt paljon uutta. Opiskelijat opiskelevat ympäristössä, joka vastaa entistäkin paremmin aitoa työelämää. Lounasravintolan tarjonnan, CareeriaCafén ja opiskelijavetoisen Hevosenkengänkadun toimipisteessä viikolla 43 aukeavan CareeriaDeli-myymälän lisäksi opiskelijatyönä tehtäviä tuotteita voi myös tilata: careeriadeli@careeria.fi. Tilaustuotteiden nouto tapahtuu Perämiehentieltä ti–pe klo 10.00-14.30. Opettajan mukaan mitä erikoisempi tilaus, sitä mielenkiintoisempaa se on opiskelijoille.

Lue lisää:

Careerian nettisivut: Jotain vanhaa, paljon uutta – Careerian elintarvike- sekä ravintola- ja cateringalan uudet tilat mahdollistavat paljon

Itäväylä 9.10.2025: Alkusoittoa Careerian rakennusbuumissa – Kokit, tarjoilijat, leipurit ja kondiittorit opiskelevat Perämiehentien kampuksella | Itäväylä

Uusimaa 10.10.2025 (tilaajille): Careerian uusissa tiloissa opiskellaan kuin oikeassa ravintolassa – opiskelijoiden avustuksella syntyy 1 000 annosta päivässä