Careerian opiskelijat mukana Finnish College Jam -pelisuunnittelutapahtumassa

17.3.2022

Kädet tietokoneella suunnittelemassa peliä.

Careerian Porvoon ja Vantaan tekniikan ja sähköisten palvelujen opiskelijat osallistuvat 28.3.–1.4.2022 ammattioppilaitosten väliseen Finnish College Jam -tapahtumaan, jossa suunnitellaan ja kehitetään pelejä nopealla aikataululla. Careerian kilpailijat osallistuvat parhaillaan vapaaehtoiseen opintokokonaisuuteen, jonka tavoitteena on kuten Finnish College Jamissakin, pelituotteen tekeminen neljässä päivässä. Tämän tapahtuman kaltaiset pelijamit ovat hyvä tapa lisätä tietoisuutta tästä tulevaisuuden alasta opiskelu- ja työllistymismahdollisuutena. Opiskelijoita ohjaa Careerian tekniikan ja sähköisten palvelujen opettaja Olli Juhola. Finnish College Jam on Careerian ja Sataedun yhteistyössä suunnittelema tapahtuma, johon on kutsuttu mukaan muita ammatillisia oppilaitoksia. Mukaan ehtii vielä.

Game Jam – pelien suunnittelua nopealla aikataululla

Game Jam eli pelijami on tapahtuma, jossa suunnitellaan ja kehitetään pelejä nopealla aikataululla. 28.3.–1.4.2022 järjestettävä Finnish College Jam on ammattioppilaitosten välinen Game Jam -tapahtuma. Pelejä luodaan kilpailijaryhmän yhteistyönä rajallisessa aikataulussa, yhteiseen teemaan perustuen. Finnish College Jamin tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä ammattioppilaitosten välillä ja jakaa yhteisesti arvokasta pelialan kokemusta ja tietotaitoa sekä luoda verkostoja opiskelijoiden ja opettajien välillä kansallisella tasolla. Tarkoituksena on rakentaa Finnish College Jam -tapahtumasta uusi perinne. Careerian ja Sataedun suunnittelema ja yhteistyössä muiden ammatillisten oppilaitosten kanssa 28.3.–1.4.2022 toteutettava Finnish College Jam järjestetään etänä. Tämä mahdollistaa opiskelijoiden osallistumisen mistä päin Suomea tahansa.

Kilpailuun valmistautuminen ja itse kilpailu osa Careerian koulutusta

Careerian Vantaan ja Porvoon tekniikan ja sähköisten palvelujen opiskelijat osallistuvat parhaillaan vapaaehtoiseen koulutukseen, jossa tehdään pelituote neljässä päivässä samoin kuin itse kilpailussa maalis-huhtikuun vaihteessa. Opiskelijoita ohjaa ja valmentaa Careerian tekniikan ja sähköisten palvelujen opettaja Olli Juhola työparinaan opettaja Jenny Kalliosto.
– Ohjelmointi on tulevaisuuden ala ja pelituotanto on yksi erinomainen vaihtoehto alalta valmistuville. Pelituotanto myös tukee perinteistä ohjelmistokehitystä, kertoo opiskelijoita valmentava Careerian opettaja Olli Juhola.

Itse kilpailu kestää viisi päivää 28.3.–1.4.2022:

  • Maanantaina kilpailijoille kerrotaan aloitusstriimillä suunniteltavan pelin aihe, jonka jälkeen ryhmäydytään Discordissa.
  • Maanantaista torstaihin koodataan. Kilpailutehtävän palautusajankohta on torstai-iltana klo 23.59.
  • Palvelimella tarjotaan apua ja ohjausta päivittäin klo 10.00–16.00.
  • Perjantaina klo 10.00 alkaen on Discord-palvelimella loppustriimi ja verkostoitumista klo 16.00 asti.

Finnish College Jameilla on oma Discord-palvelin ja itch.io-sivu, joiden ympärillä tapahtuma pyörii. Tiedotus, ryhmäytyminen, striimit ja kaikki viestintä hoidetaan Discordin kautta. Pelien lataus ja jakaminen tapahtuu itch.ion kautta.

Lisätietoa:

Careeria: Olli Juhola, olli.juhola@careeria.fi, puh. 040 825 0708
Finnish College Jam: Vuonna 2021 järjestetyn Finnish College Jamin tiedot: https://itch.io/jam/finnish-college-jam-1