Careerian opiskelijat mukana SAKUstars-tapahtumassa

29.4.2022

Naissolisti lavalla, taustalla näkyy rumpali.

Viisi Careerian opiskelijaa osallistui ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailu SAKUstarsiin. Kilpailun järjesti tänä vuonna Keuda, ja tapahtumat olivat sekä Keravalla että Tuusulassa. Kilpailujen teemana oli vanhassa vara parempi.

Opiskelijamme osallistuivat yhteensä kahdeksaan eri sarjaan. Osallistuimme ennakkosarjoihin runot, piirrostaide, julisteet ja kuvanveisto. Livesarjoissa olimme ilmoittautuneet rap-musiikkiin, karaokeen, laulaja-lauluntekijä- sekä bändisolistikisaan. Valitettavasti live-sarjoihin mukaan pääsi lähtemään sairastumisen takia vain Helsingin toimipisteestä soteopiskelija Luis Canales Delgado sarjassa laulaja-lauluntekijä. Luis osallistui myös runot-ennakkosarjaan. Ensimmäistä kertaa lähikilpailussa mukana oli jo aikaisemmissa kisoissa palkittu SAKUstars konkari, kaksoistutkintoa tekevä parturi-kampaajaopiskelija Malena Lindlöf. Malena osallistui sekä bändisolisti- että karaoke-sarjaan livenä ja piirrostaide-ennakkosarjaan.

Lippalakkipäinen mies istuu lavalla soittaen kitaraa ja laulaen.
Luis Canales Delgado esittää espanjankielisen laulunsa Sin Ti, joka tarkoittaa Ilman sinua.
Nuori nainen seisoo lavalla ja laulaa mikrofoni kädessään, taustalla SAKU-stars-logo.
Malena Lindlöf lauloi Karaoken alkukilpailuissa Whitney Houstonin kappaleen I will always love you.

Kisoissa oli hieno ja kannustava tekemisen meininki ja tunnelma! Taide ja kulttuuri eli musiikki, kuvataide, kirjallisuus ja teatteri selkeästikin tekee monelle ammattiin opiskelevalle maailmasta paremman paikan!

Huolimatta lahjakkaista kilpailijoistamme ja heidän onnistumisistansa emme tänä vuonna sijoittuneet palkintosijoille. Tästä huolimatta kilpailijat saivat kokea esimerkiksi, miltä tuntuu olla loistavan ammattilaisbändin solisti tai kuulla yleisön innostunutta hurraamista esityksesi jälkeen. Vuosittainen SAKUstars-kilpailu on ensi keväänä Kurikassa ja teemana on juuret ja versot!