Rantasauna avaimet käteen -periaatteella Careerian työhallista asiakkaalle

3.6.2024

Rantasauna.

Careerian rakennusalan perustutkinnon opiskelijat työskentelivät keväällä mielenkiintoisen projektin parissa. Opiskelijat valmistivat tilaustyönä asiakkaan piirustusten mukaan saunan, joka siirrettiin valmiina Careerian rakennushallista asiakkaan tontille. Projekti oli antoisa niin opiskelijoiden, opettajan kuin asiakkaan näkökulmasta.

Rakenteilla oleva rantasauna rakennushallissa.
Miehiä työskentelemässä saunan sisäpaneelien parissa.

Opettaja Harri Myllynen tyytyväinen opiskelijoidensa hyvään työhön

Asiakkaalle mittatilaustyönä rakennettu saunaprojekti toteutettiin talven aikana ja siirrettiin asiakkaan tontille keväällä. Opiskelijoita projektissa ohjannut opettaja Harri Myllynen antaa opiskelijoille kiitosta projektiin sitoutumisesta ja innolla tehdystä työstä.
– Lähistöllä asuva saunan tilannut asiakkaamme Pasi Mäittälä oli kuullut jo aiemmin toteuttamistamme rantasaunaprojekteista ja ehdotti opiskelijayhteistyötä. Tilaukseen toi erityispiirteitä mm. se, että varsinaisia piirustuksia ei ollut, vaan kuuntelimme opiskelijoiden kanssa asiakkaan toiveita ja suunnittelimme yhteistyössä sellaisen saunan, jonka asiakas halusi. Suunnitelmaa päivitettiin työn edetessä. Saunan lauteet ja sisälle tehdyt viimeistelytyöt vaativat tarkkuutta ja ammattitaitoa. Teimme opiskelijoiden kanssa itse ovi-, jalka- ja ikkunalistat lämpökäsitellystä paneelista, Harri Myllynen kuvaa rakennusprojektia.
– Saunan rakentamiseen osallistui neljä nyt keväällä rakennusalan perustutkintoon valmistuvaa opiskelijaa. Myös sähköpuolen opiskelijoita oli mukana projektissa ja suunnittelussa. Opiskelijat olivat alusta lähtien innolla mukana. He saivat arvokasta oppia runko- ja sisävalmistusvaiheen eri töistä. Työ tehtiin huolella ja jälki on todella siistiä. Sauna siirrettiin kohteeseen kokonaisena asiakkaan toimesta. Siirto sujui maansiirtoyrittäjän kokemuksella ammattimaisesti, Harri Myllynen kiittelee.

Rantasaunan siirtämisprojekti rakennushallista asiakkaalle.
Rantasauna lavalla lähdössä rakennushallista asiakkaalle.

Opiskelijoilta kiitosta projektille, jossa oppii ja näkee kättensä jäljen

Opiskelijat pitivät mittatilaustyönä asiakkaalle toteutettua rakennusprojektia hyvin opettavaisena ja mielekkäänä. He kokivat saaneensa projektista paljon tulevaan työhönsä ammatin parissa. Haastavimmiksi asioiksi koettiin lauteiden, piipun ja sisäpuolen paneelien tekeminen. Näin opiskelijat kommentoivat rantasaunan rakentamista ja opiskelua Careeriassa:

”Tilaustyötä oli kiva tehdä. Tuli uusia ideoita ja tapoja käyttää työkaluja ja selviytyä erilaisista töistä. Oli hauskaa ja työkaverit olivat kivoja.”

”Lauteitten ja piipun tekeminen oli mielenkiintoista. Parasta oli porukka, jolla työ tehtiin.”

”Careeriassa oli mahtavaa. Sain uusia kavereita ja opin paljon.”

”Careeriassa oli kivaa opiskella. Hyvät opettajat, hyvät vinkit ja neuvot.”

Keskeneräiset saunan lauteet.
Keskeneräinen rantasauna.

Projektin vaativia asioita pohdittiin yhdessä asiakkaan ja opiskelijoiden kanssa

Rantasaunan tilannut Pasi Mäittälä on tyytyväinen yhteistyöhön Careerian ja opiskelijoiden kanssa.
– Sauna oli mukava toteuttaa opiskelijoiden kanssa. He saivat osittain ehdottaa rakenteita ja materiaaleja. Suuri osa runkotavarasta oli itse sahautettua puutavaraa. Opiskelijat joutuivat useamman ongelman eteen, joita sitten yhdessä pohdimme. Opiskelijoiden ja opettajien yhteistyö oli myös mielestäni hyvää, Pasi Mäittälä kiittelee.
– Ajatukset projektista ylipäätään ovat positiivisia. Ongelmat ratkoimme, kuin oikeilla työmailla eli nopeasti. Ja opiskelijat saivat oikeaa työkokemusta asiakkaan kanssa. Projekti oli suunniteltu siten, että valmis sauna oli helppo siirtää kohteeseen omalla kalustolla, Pasi Mäittälä summaa lopuksi.

Rantasauna lopullisessa sijoituspaikassaan asiakkaan luona.

Kiitos yhteistyöstä Maanrakennus Mäittälä Oy!

Lisää tietoa: https://careeria.fi/asiakastyot/