Taitaja2023-finaalissa Espoossa kilpailee toukokuussa kuusi Careerian opiskelijaa

13.2.2023

Kilpailijoita ammattitaidon SM-kilpailussa pintakäsittelysarjassa.

Nuorten ammattitaidon SM-kilpailun, Taitaja-tapahtuman semifinaali toteutettiin 31.1.–3.2.2023 yhteensä 30 ammatillisessa oppilaitoksessa ympäri Suomea. 1646 semifinaaleihin ilmoittautunutta opiskelijaa kilpaili 47 lajissa, joista viisi oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja.

Careeriasta finaalipaikkaa tavoitteli 19 semifinalistia seitsemältä eri alalta. Espoossa 8.−11.5.2023 järjestettävään Taitaja-finaaliin pääsi Careeriasta kuusi opiskelijaa.

Onnea Careerian finalisteille!

Kuusi Careerian opiskelijaa selvitti 31.1.–3.2.2023 järjestetyissä semifinaaleissa tiensä Taitaja2023-finaaliin. Espoossa 8.–11.5.2023 pidettävässä Taitaja2023-finaalissa kilpailevat seuraavat opiskelijat:

Laji: Mediasuunnittelu
Kilpailijat: Daniel Kytönen ja Julia Hovi
Valmentaja: Riikka Pohjanen

Laji: Maalaus ja tapetointi / pintakäsittely
Kilpailijat: Sofia Hammar
Valmentaja: Tanja Holmberg

Laji: Kauneudenhoito
Kilpailijat: Ella Kyyhkynen
Valmentajat: Marika Lundahl, Emmi Clewer ja Mari Kokkonen

Laji: Hiusmuotoilu
Kilpailijat: Sanni Löfman ja Iida Honkanen
Valmentaja: Satu Merimaa

Kilpailijat valmistautuvat finaalikoitokseen yhdessä valmentajiensa kanssa. Kilpailutoiminta kehittää sekä opiskelijan että valmentaja ammattitaitoa.

– Semifinaali oli jännittävä ja sopivan haastava kokemus. Oli tosi kiva nähdä muiden opiskelijoiden tasoa, joka oli kyllä korkealla. Nyt entistä motivoituneempana lisää ammatillista treeniä ja kohti finaalia, iloitsee Sofia Hammar, Careerian finalisti sarjassa maalaus ja tapetointi / pintakäsittely.

– Olen todella tyytyväinen, että Careeriasta on päässyt finaaliin näin monta kilpailijaa. Kilpailutoiminta on erinomainen polku motivoituneille ja taidokkaille opiskelijoille. Taitajatoiminta kehittää opiskelijan ja mukana olevien opettajien ammattitaitoa, ja se on hieno tapa verkostoitua kansallisella tasolla, summaa Katri Pokkinen, Careerian Taitaja-finalistien joukkueen johtaja.

Kaksi hymyilevää opiskelijaa istuu näyttöruudun äärellä.
Mediasuunnittelun Taitaja-finalistit Daniel Kytönen ja Julia Hovi.
Työasussa oleva nainen maalaamassa.
Maalaus ja tapetointi / pintakäsittely, Taitaja-finalisti Sofia Hammar.
Kauneudenhoitoalan kilpailijoita Taitaja-kilpailun semifinaalissa.
Kauneudenhoito, Taitaja-finalisti Ella Kyyhkynen.
Kaksi hymyilevää nuorta naista kampaajavarusteissa kampaamon myyntitiskin edessä.
Hiusmuotoilu, Taitaja-finalistit Sanni Löfman ja Iida Honkanen.

Taitaja-kilpailu on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma

Taitaja-kilpailu on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1988. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Kilpailun lisäksi tapahtuma toimii kohtaamispaikkana useille ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä näyteikkunana ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneelle tai ammatinvalintaa pohtivalle yleisölle. Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Kilpailu järjestetään vuosittain.

Taitaja2023 Espoo -tapahtuman päävastuullinen toimija on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Yhteistyökumppanina toimivat Ammattiopisto Live sekä lukuisia muita kumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry, joka luovuttaa järjestämisoikeuden vuosittain ammatillisen koulutuksen järjestäjälle.

Taitaja9 yläkoululaisille

Taitaja-tapahtuman yhteydessä pidetään myös yläkoululaisille suunnattu innostava Taitaja9-kilpailu, jossa tutustutaan eri ammattialoihin hauskasti ja leikkimielellä. Finaaliin pääsee aluekilpailun parhaimmisto. Taitaja9-kilpailun finaali järjestetään valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä 9.–10.5.2023 Tapiolan urheilupuistossa Espoossa.

Lisätietoa:
Taitaja2022-kilpailu: https://taitaja2023.fi/fi/
Careeria: Katri Pokkinen, katri.pokkinen@careeria.fi, puh. 040 036 0692

Kaikki Taitaja2023-kilpailun finalistit

Kaikki kevään 2023 Taitaja-finalistit löytyvät SkillsFinlandin tiedotteesta täältä.