Jalostamme osaamista työelämää varten

Etsitkö henkilöstölle uutta osaamista?

Me Careeriassa ymmärrämme aidosti työelämän tarpeet ja vaatimukset. Suunnittelemme ja räätälöimme palvelumme aina asiakkaamme tilanteeseen sopivaksi.

Ota yhteyttä, niin löydetään yrityksellesi sopiva ratkaisu!

Ota yhteyttä
Kolme ihmistä keskustelee hymyillen kannettavien tietokoneidensa äärellä.

5+1 syytä panostaa henkilöstön osaamiseen

Motivoitunut, innostunut, sitoutunut ja osaava – näillä adjektiiveilla on helppo kuvailla yrityksen tahtotilaa henkilöstönsä suhteen. Mutta miten tavoite on mahdollista saavuttaa? Yksi keskeisimmistä tekijöistä on panostaminen henkilöstön osaamiseen.

Oletko valmis nostamaan liiketoimintasi uudelle tasolle ja luomaan entistä parempaa työntekijäkokemusta? Lue oppaastamme, miksi se kannattaa!

Rakennetaanko juuri teidän tarpeisiinne sopiva koulutuskokonaisuus?

Tunnista henkilöstösi osaamistarpeet

Tiedätkö millaista osaamista työyhteisössäsi on? Osaamiskartoituksen avulla voidaan kartoittaa henkilöstön tämän hetkinen osaaminen ja selvittää osaamistarpeet.

Osaamiskartoituksen perusteella laaditaan henkilöstölle osaamisen kehittämissuunnitelma, joka pohjautuu yrityksen liiketoiminnan kannalta relevantteihin osaamistarpeisiin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä

Yrityskohtaiset tutkintokoulutukset

Haluatko räätälöityä tutkintokoulutusta omalle henkilöstölle?

Muotoilemme yrityskohtaisen tutkintokoulutuksen  liiketoimintanne tavoitteita vastaavaksi. Koulutuksen  sisällöt suunnittelemme yhdessä kanssanne. Koulutusryhmä koostuu ainoastaan teidän omasta henkilökunnastanne.

Yrityskohtaiseen tutkintokoulutukseen on saatavissa myös rahoitustukea 30 %.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä

TäsmäKoulutus PK-yritysten henkilöstön osaamisen kehittämiseen

Onko yrityksenne toiminnassa tapahtunut muutoksia?
TäsmäKoulutuksen avulla päivität työntekijöiden osaamisen  uusien vaatimusten tasalle.

TäsmäKoulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin.

Koulutus

  • kehittää ammattitaitoa tulevia työtehtäviä varten
  • kestää vähintään 10 koulutuspäivää/opiskelija
  • sisältää opetusta oppilaitoksessa sekä työssäoppimista.

TäsmäKoulutuksen rahoittavat työnantaja sekä TE-hallinto yhdessä. Työnantajan maksuosuus on 30–50 prosenttia kokonaishinnasta. Maksuosuuteen vaikuttavat yrityksen koko ja liikevaihto tai tase.

 

Lue lisää TäsmäKoulutuksesta

Yrityskohtaisesti räätälöitävä suomen kielen koulutus

Onko työyhteisössänne töissä ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, joiden työelämän suomen kielen taito tarvitsee kohennusta? Työpaikkasuomi-kielikoulutus on vastaus tähän tarpeeseen!

Yrityskohtaisesti räätälöitävä kielikoulutus tähtää  siihen, että  työntekijä oppii sellaista suomen kieltä, jota hän tarvitsee omassa työssään ja työyhteisössä menestyäkseen.  Koulutuksessa kartutetaan työntekijän suullista ja kirjallista viestintätaitoa sekä ammattiin liittyvää kielitaitoa. Kielitaidon kehittyminen ja ammattisanaston lisääntyminen parantavat asiakaspalvelua, työyhteisön arjen sujumista sekä työturvallisuutta.

Työpaikkasuomi-valmennuksesta osan maksaa Ely-keskus ja osan työnantaja. Työnantajan maksuosuus kokonaiskustannuksista on 30–50 %. Valmennuksen vähimmäiskesto on 70 oppituntia.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä

Valmiit koulutusratkaisut

Tutkintokoulutukset

Tutkintokoulutuksen avulla vahvistat omaa tai henkilöstön tehtävänkuvaan liittyvää osaamista. Koulutus räätälöidään työtehtävään ja työntekijälle sopivaksi kokonaisuudeksi. Se voi sisältää koko tutkinnon tai soveltuvimmat tutkinnon osat.

Oppisopimuskoulutus sopii työn ohella opiskelun muodoksi ja on maksutonta työantajalle ja työntekijälle.

Tutustu koulutuksiin

Lyhytkoulutukset

Jos henkilöstö tarvitsee osaamista täsmälliseen tarpeeseen, on koulutus ratkaisu. Niiden kesto vaihtelee puolesta päivästä muutamiin päiviin.

Etsi lyhytkoulutuksia

Työelämän passit ja kortit

Onko henkilöstölläsi tarvetta anniskelu- tai hygieniapassille? Tai työturvallisuus- ja työhyvinvointikortille?

Tarjoamme koulutuksia työelämän passeja ja kortteja varten.

Työelämän passit ja kortit

Oppisopimus on edullinen investointi työntekijöiden osaamisen kehittämiseen ja sitouttamiseen

Kasvuun, muutoksen ja kehittymiseen liittyy vahvasti oppiminen. Careerian oppisopimuspalvelut on kumppaninne liittyen henkilöstön uudelleen koulutukseen, uuden työvoiman rekrytointiin ja osaamisen kehittämiseen.  Oppisopimuskoulutuksella kehitetään joustavasti ja käytännönläheisesti osaamista työnantajan ja työntekijän tavoitteiden mukaisesti. Oppisopimuskoulutus on sekä työnantajalle että työntekijälle maksutonta.

Rakennetaanko yhdessä henkilöstöllenne urapolku?

Palvelemme oppisopimusasiakkaita Uudellamaalla ja valtakunnallisesti verkon kautta. Voit olla yhteydessä yksittäisestä työntekijästä tai isommasta ryhmästä.

Haluatko tietää lisää?

Tavoitat oppisopimuksen asiantuntijamme arkisin klo 8–16 palvelunumerosta 0400 360 731 tai oppisopimus@careeria.fi.

Oppisopimusasiantuntijoiden yhteystiedot

Oppisopimuskoulutus työnantajalle

Yrittäjän oppisopimus

 

 

Onko yrityksesi rekrytoimassa tai muutostilanteessa?

Rekrytoimassa

Onko yritykselläsi haasteita löytää ammattitaitoisia työntekijöitä?Rekrytointia voi tehostaa RekryKoulutuksella.

RekryKoulutus on yrityksen tarpeisiin räätälöityä työvoimakoulutusta, jonka kesto on yleensä 2–4 kuukautta. Koulutus antaa opiskelijoille pätevyyden tiettyyn ammattiin tai työtehtävään.

Koulutuksen jälkeen yritys työllistää koulutuksen hyväksytysti suorittaneet.

Työnantajan maksuosuus koulutuksen kustannuksista on 30 prosettia.

Lue lisää RekryKoulutuksesta

Muutostilanteessa

Onko yrityksesi tilanteessa, jossa henkilöstöä joudutaan lomauttamaan tai irtisanomaan?

MuutosKoulutuksen avulla yritys voi kantaa vastuuta työntekijöidensä tulevaisuudesta. Sen tavoitteena on auttaa irtisanottuja työntekijöitä löytämään uuden työpaikan.

Työnantajan maksuosuus on 20 prosenttia kokonaishinnasta.

Lue lisää MuutosKoulutuksesta

Etsitkö osaajaa tai harjoittelijaa yritykseesi?

Mies katsoo tietokoneruutua, jossa näkyy monta ihmistä kokouksessa samaan aikaan.

Palautteesi on meille tärkeää. Kehitämme sen pohjalta koulutuksen laatua ja yhteistyötä työpaikkojen kanssa.

Haluamme kuulla työpaikkaohjaajilta ja työpaikkojen edustajilta kokemuksia ohjaustyöstä ja yhteistyöstä kanssamme. Valtakunnallisella kyselyllä kartoitetaan tyytyväisyyttä yhteistyöhön. Kysymykset koskevat toiminnan asiakaslähtöisyyttä, sopimusprosessia, ohjausta ja tukea. Niissä ei arvioida opiskelijaa.

Hyödynnämme kyselyn tuloksia oman koulutustoimintamme laadun kehittämisessä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään myös valtakunnallisesti koulutuksen laadun seurannassa ja kehittämisessä, ja ne vaikuttavat koulutuksenjärjestäjien rahoitukseen.

Palautetta kerätään työpaikoilta, joissa on ollut opiskelijoita oppisopimuksella tai koulutussopimuksella. Kyselyitä on kaksi erilaista: työpaikkaohjaajakysely ja työpaikkakysely. Opetushallitus lähettää työpaikkaohjaajalle kyselylinkin päättyneen työpaikkajakson jälkeen. Työantajan edustaja saa meiltä linkin työpaikkakyselyyn kerran tai kaksi vuodessa, jos työpaikalla on edeltävän puolen vuoden aikana ollut opiskelijoita oppi- tai koulutussopimuksella.

Lisätietoa palautekyselyistä

Eväitä osaajapulan ratkaisemiseksi

Järjestimme 23.11.2022 Huomisen tekijät – Osaaminen syntyy ihmisistä -seminaarin, jossa kysyttiin mitä osaamisen kehittäminen työelämältä vaatii ja millä keinoilla voidaan vastata osaajapulaan. Seminaaria alustava blogiteksti löytyy täältä: Osaaminen – missä olet? Seminaarin osallistujat olivat suurimmaksi osaksi Careerian työelämäkumppaneita ja muita

Lue lisää

Osaaminen – missä olet?

Ennakointikamarin Työvoiman kysyntä, saatavuus ja osaamistarpeet -julkaisun mukaan maaliskuussa 2022 lähes 70 % yrityksistä kertoi, että niillä on pulaa osaavasta työvoimasta. Ammattityövoiman puute on myös suurin kasvun este. Mistä osaamista siis löytyy? Careeriassa olemme Jatkuvan oppimisen hankkeissa kehittäneet uraohjausta, jossa

Lue lisää

Yritys, entä jos monipuolistaisit henkilöstön osaamista oppisopimuksen kautta?

5 asiaa, jotka sinun tulisi tietää oppisopimuksista Jokaisella HR-päättäjällä on varmasti tiedossa se fakta, että nykypäivän työelämä tarvitsee uudenlaista henkilöstöstrategiaa. Tarvitaan jatkuvaa oppimista, uusia taitoja ja ratkaisuja vaikeisiin rekrytointitilanteisiin. Työn ohessa oppiminen oppisopimuksen muodossa on erinomainen vaihtoehto ammattitaidon päivittämiseen ja

Lue lisää

Huomisen tekijät – Osaaminen syntyy ihmisistä! -seminaari 23.11. kaikille työelämän kehittämisestä kiinnostuneille

Minkälainen organisaatiokulttuuri mahdollistaa osaamisen kehittämisen? Miten muuttuvassa työelämässä voidaan tukea ja rakentaa työuria? Mikä on inhimillisyyden suhde tehokkuuteen?   Tule mukaan pohtimaan näitä kysymyksiä ja keskustelemaan osaamisen kehittämiselle avoimesta työelämästä!  Huomisen tekijät – Osaaminen syntyy ihmisistä! -seminaari tuo yhteen työelämän

Lue lisää
Mies istuu nojatuolissa kannettava tietokone sylissä, taustalla seisoo nainen.

Henkilöstöpulaa ja osaamisen karkaamista?

HR:n rooli ei ole helppo. Kiristyneet työmarkkinat, viime vuosina nopeasti muuttunut työelämä, suurten ikäluokkien eläköityminen ja monia aloja uhkaava osaamispula. Miten lähteä ratkomaan näitä kysymyksiä ja luomaan organisaatioon oppimisen kulttuuria? Jotta organisaatiot kehittyvät ja pysyvät kilpailukykyisinä, osaamisen kehittämisestä on tehtävä

Lue lisää