Osaamisen ennakointi yrityksen salaisena aseena

12.6.2023

Oikeanlaiset osaajat oikeissa rooleissa – tämä on varmasti kaikkien yritysten pyrkimys ja asia, jonka eteen HR-henkilöt työskentelevät päivittäin. Jo nyt yhä useampi yritys ilmoittaa kasvun esteeksi vaikeuden löytää osaajia, ja tämä haaste vain kasvaa kilpailun kovetessa. Varmistaakseen kannattavan kasvun yritysten tulisikin ennakoida osaamisen tarvettaan. Mutta miten varmistaa, että tarvittava osaaminen on käytettävissä?

Panosta elinikäiseen oppimiseen, rakenna kestävää kasvua

Maailma muuttuu jatkuvasti ja muutostahti vain kiihtyy, joten elinikäisen oppimisen merkitys korostuu. Tuomalla elinikäinen oppimisen osaksi yrityksen kulttuuria investoidaan suoraan yrityksen tulevaisuuteen. Organisaatiot, jotka tunnistavat osaamisen kehittämiskohteet jo nyt, ovat askeleen edellä kilpailijoita ja valmiita vastaamaan uusien innovaatioiden tuomaan osaamistarpeeseen. Kun henkilöstöllä on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan läpi työuransa, luodaan luottoa uuden oppimiseen.

Tunnista tulevaisuuden osaamistarve

Me kaikki varmasti toivoisimme omistavamme kristallipallon, jonka avulla nähdä tulevaan. On kuitenkin asioita, joiden avulla voit tunnistaa tulevaisuuden osaamistarpeet.

  • Katso yrityksen strategiaa. Kun yrityksen tavoitteet ovat selkeät, on helpompi nähdä, millaisia rooleja niiden saavuttamiseen tarvitaan lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Näin nähdään heti, millaisia uusia taitoja henkilökunnalta tulevaisuudessa tarvitaan.
  • Tunnista tavoitteiden saavuttamisen kannalta keskeiset roolit. Löytyykö yrityksestä jo kaikki tarvittava osaaminen keskeisten roolien täyttämiseen? Onko tulevaisuudessa nähtävissä osaamisvajetta esimerkiksi henkilöstön eläköitymisen myötä?
  • Tee luettelo rooleihin tarvittavista taidoista. Olet tunnistanut keskeiset roolit, joten listaa näissä rooleissa tarvittavat taidot ja vertaa luetteloa yrityksestä löytyviin taitoihin. Nouseeko esiin keskeisiä osaamisvajeita, joihin voidaan tarttua ennakoivasti? Millaista koulutusta tarvitaan, jotta yritykseen luodaan elintärkeää tulevaisuudenkestävyyttä?

Reagoi nyt, kukoista tulevaisuudessa

Kun tulevaisuudessa tarvittava osaaminen on mielessä kirkkaana, on tähän helppoa reagoida jo nyt ja näin varmistaa yrityksen kannattava kasvu. Me Careeriassa ymmärrämme aidosti työelämän tarpeet ja vaatimukset. Me olemme moderni ja rohkea osaamisen kehittämisen kumppani. Autamme tunnistamaan henkilöstön osaamistarpeet ja rakennamme juuri tarpeisiinne sopivan koulutuskokonaisuuden.

Ja mietitkö kuinka HR voi tukea työntekijän osaamisen kehittämistä? Ei hätää, meillä on sinulle 7 vinkkiä yritysten arkeen.

Lue lisää millaisia palveluja tarjoamme jalostamaan osaamista juuri teidän tarpeisiinne.