Aikuisopiskelu onnistuu yhä aikuiskoulutusetuuksien lakkauttamisesta huolimatta

12.9.2024

Aikuisena opiskelu on yhä mahdollista, vaikka laki aikuiskoulutusetuuksien lakkauttamisesta astui voimaan 1.6.2024. Lakimuutoksen myötä opintovapaata tai aikuiskoulutustukea ei enää myönnetä.

Miten aikuisopiskelu nyt sitten onnistuu?

Careerian monet koulutukset on suunniteltu työssäkäyville aikuisille, joten opiskelu onnistuu hyvin työn ohella. Opiskelu on joustavaa ja yksilöllistä ja opintoja voi suorittaa joko kokonaan tai osittain verkossa. Meillä voit suorittaa joko kokonaisen tutkinnon tai tutkinnon osia.

Jos haluat täydentää osaamistasi nykyisessä työssäsi, on oppisopimuskoulutus erinomainen aikuisopiskelun muoto. Oppisopimuksella opiskelet pääsääntöisesti omassa työssäsi ja sinulle räätälöidyn henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lue lisää täältä: Oppisopimuskoulutus opiskelijalle ja työntekijälle.

Mitä rahoitusvaihtoehtoja on olemassa?

Päätoimisiin opintoihin on tarjolla erilaisia tukimuotoja:

Kelan opintotukea voi hakea päätoimisiin opintoihin, joiden laajuus on vähintään 4,5 opintopistettä/opintokuukausi tai vähintään 25 tuntia viikossa.

Jos olet yli 25-vuotias työtön ja TE-toimisto on arvioinut opiskelun parantavan ammattitaitoasi ja työllistymismahdollisuuksiasi, voit opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella.

Lisätietoja opintojen rahoituksesta verkkosivuillamme: Opintojen rahoitus.

Kysyttävää koulutuksista tai koulutukseen hakeutumisesta?

Careerian hakijapalveluista saat hakeutumiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa koulutuksiimme liittyen. Hakijapalveluiden opinto-ohjaaja voi auttaa sinua koulutusvalintaan, hakeutumiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyvien kysymysten kanssa.

Lisätietoja verkkosivuiltamme: Hakijapalvelut.

Koulutustarjontaamme voit tutustua täällä: Tutustu koulutuksiin.

Ajankohtaista tietoa aikuiskoulutusetuuksista

Lisätietoa aikuiskoulutusetuuksien lakkauttamisesta sekä lakimuutoksen mahdollisista vaikutuksista tilanteeseesi löydät aikuiskoulutustuen verkkosivuilta:

Ajankohtaista aikuiskoulutustuesta.

Aikuisopiskelijoidemme tarinoita

Tutustu aikuisopiskelijoidemme tarinoihin ja urapolkuihin:

Lisää opiskelijatarinoita verkkosivullamme: Tarinat.

Tutustu videoon, jossa kolme opiskelijaamme kertovat kokemuksistaan aikuisopiskelusta: