Käsillä tekeminen ja halu tuottaa hyvää oloa johtivat Maarit Luukkosen hierojaopintoihin Careeriaan

19.12.2022

Katunäkymä Fuengirolasta, aidan vieressä värikäs kukkapensas

Maarit Luukkosella on matkailualan opintoihin painottunut merkonomitutkinto ja pitkä työkokemus matkatoimisto- ja hotellialalta sekä asiakaspalvelutehtävistä. Hän on parhaillaan toimivapaalla työstään toimistovastaavana. Vahva asiakaspalvelutausta oli hyvä pohja nyt työn alla olevan hieronnan ammattitutkinnon suorittamiselle.
– Ajatus hierojaksi ryhtymisestä tuli minulle jo yli 10 vuotta sitten, mutta silloin minulla ei vielä ollut mahdollisuutta kokopäiväopiskeluun. Käsillä tekeminen ja toisten ilahduttaminen on aina ollut mukana kaikessa, mitä teen. Samalla motiivilla olen tehnyt läheisille ja työkavereille intialaista päähierontaa, jonka opettelin jo kymmenisen vuotta sitten, Maarit Luukkonen kertoo taustoja hierojaopintojen aloittamiseen.

Maarit Luukkonen on tyytyväinen opintoihinsa Careeriassa.
– Ajattelin, että perinteinen koulumuotoinen opiskelu sopisi tavoitteisiini hyvin ja Careerian aloitusajankohta sopi omiin suunnitelmiini erinomaisesti. Olen viihtynyt Careeriassa hyvin. Opettajat Merja Helistö ja Juha Oikarainen ovat todella omistautuneita opetukselle. Olen saanut heiltä hyvää opetusta ja tukea. Anatomia tuotti alussa hankaluuksia, mutta latinankielisen sanaston omaksumisessa auttoi sitten ranskan kielen taitoni ja hyvä kielipää. Oppimisen kannalta oli todella hieno hetki, kun teoria ja käytäntö yhdistyivät omassa päässäni, Maarit Luukkonen kuvaa opiskelua.
– Careeriassa on ollut hyvää myös se, että olemme nopeasti päässeet tekemään asioita ja hieromaan asiakkaita, vaikka teoria ei vielä ihan kokonaan olekaan ollut hallussa. Käytännössä tekeminen auttoi konkretisoimaan teorian. Myös erilaiset oppijat on hienosti otettu huomioon. Meitä on kurssillani eri-ikäisiä ja eri lähtökohdista ja kaikki on huomioitu hyvin. Merjalta ja Juhalta on saanut hyvin tukea ja kysymyksiin on vastattu, Maarit Luukkonen kiittelee.

”Olen etuoikeutettu, kun pääsin Fuengirolaan”

Portti,jonka takana alkaa torimyynti Fuengirolassa.

Kun Maarit Luukkonen kuuli mahdollisuudesta suorittaa opintoja Fuengirolassa, hän tarttui heti tilaisuuteen.
– Olin Fuengirolassa yhteensä kaksi kuukautta. Varasin hyvissä ajoin lennot ja etsin asunnon. Tunsin olevani tervetullut Sport Massage Institute of Finlandiin. Kari Kinnunen vastasi aina nopeasti viesteihini, hän kertoo matkalle valmistautumisesta.
– Tein Fuengirolassa Massage Institute of Finlandissa hierontoja neljänä päivän viikossa. Osallistuin myös opetustunneille aina, kun se oli mahdollista. Tämä oli iso asia, koska teoria tuli nyt urheiluhieronnan näkökulmasta. Kari Kinnunen on kävelevä anatomian käsikirja ja hänellä on valtava osaaminen. Hän myös osasi esittää asiat kansantajuisesti ja kiinnostavasti. Teorian jälkeen hän näytti vielä asiat käytännössä, jonka jälkeen pääsi tekemään itse. Kari Kinnunen antoi paljon vastuuta ja auttoi aina nopeasti, kun tarvitsin apua, Maarit Luukkonen kertoo kiitollisena oppimastaan.
– Fuengirolassa vietetty aika oli helppoa ja vaivatonta. Sää oli hyvä ja englannin kielellä ja viittomilla pärjäsi hyvin. Aktiviteetteja löytyi joka lähtöön, kulttuuria ja liikuntaa. Edistin myös vapaa-ajalla opintojani tekemällä huolellisesti kirjauksia asiakastapaamisistani tutkintoni näyttöä varten. Suosittelen Fuengirolan jaksoa kaikille, jotka haluavat nähdä asioita vähän eri perspektiivistä. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun pääsin Espanjaan. Minulle tuli rohkeus tehdä asioita. En varmaankaan vielä edes ymmärrä kaikkea, mitä Fuengirola minulle antoi, hän pohtii.

Katunäkymä Fuengirolasta, Espanjasta.

Oppimisen iloa ja ihmisläheinen ammatti

Rappuset, jotka johtavat Sport Massage Institute of Finlandin ovelle.

Opiskelu ja oppiminen on ollut mieluista.
– Olen ylpeä, että opiskeluni lähti sujumaan niin hyvin. Olen pyrkinyt suorittamaan kaiken mahdollisimman hyvin. Olisin voinut valmistua nopeammassakin tahdissa, mutta en halunnut kiirehtiä. Otan jatkonkin ihan rauhallisesti. Palaan opintovapaani päätteeksi vanhaan työpaikkaani ja katson ihan rauhassa, miten alan tehdä hierontatöitä. Kotona on kyllä jo hierontapöytä, mutta en ihan heti ala kokopäiväiseksi yrittäjäksi, Maarit Luukkonen kertoo suunnitelmistaan.
– Voin lämpimästi suositella tätä koulutusta kaikille, jotka haluavat ihmisläheisen ammatin. Pitää myös olla jonkinlainen hoivavietti, halu auttaa ja kuunnella ihmistä. Lisäksi tarvitaan sosiaalisuutta ja tilannetajua. Ja pitää osata laittaa itsensä toissijaiseksi, sillä asiakas on ykkönen, hän evästää alalle aikovia.

Kiitokset Careerialle

Maarit Luukkonen on kiitollinen kaikesta Careeriassa saamastaan opista ja kokemuksista.
– Minun matkani tällä opintopolulla on ollut loistava. Olen saanut Careeriasta täyden tuen. Kansainvälisyyskoordinaattori Ville Vierimaa teki Fuengirolaan lähtemiseni todella helpoksi. Asiat hoidettiin hyvin ja kysymyksiini vastattiin aina nopeasti. Välittäminen näkyy myös opettajieni Merja Helistön ja Juha Oikaraisen toiminnassa. Minulla on tunne, että opiskelijoista todella välitetään, heistä ollaan kiinnostuneita ja asioita halutaan kehittää. Opiskelu Careeriassa on ollut minulle pelkkää onnistumista. Olen iloinen, että läksin tälle tielle, Maarit Luukkonen kiittää lopuksi.

Auringonlaskunäkymä kaupungin kattojen yli merelle.

Hieronnan ammattitutkinto