Iltapainotteinen verkko- ja monimuotokoulutus

Lähihoitaja | Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Iltapainotteinen verkko- ja monimuotokoulutus | lähihoitaja - Aloitus: 17.9.2024 - Porvoo

Viimeinen hakupäivä:
15.8.2024
Koulutus alkaa: 17.9.2024 Koulutus päättyy: 12.12.2026
Porvoo, Hevosenkengänkatu 2
Koulutus on maksuton.

Hae koulutukseen Lisätietoja

Lähihoitajana teet tärkeää työtä eri ikäisten ihmisten parissa

Kiinnostaako työskentely ihmisten parissa? Lähihoitajakoulutus antaa sinulle valmiudet toimia erilaisten ihmisten kanssa elämänkulun eri vaiheissa.  Tutkinnon suoritettuasi voit työllistyä sosiaali-, ja terveys- ja kasvatusalalle monipuolisiin työtehtäviin.

Kenelle

Verkko- ja monimuotokoulutus on suunnattu  sosiaali-, terveys- ja kasvatusalasta kiinnostuneille henkilöille. Koulutuksessa tarvitset tutkinnon osittain vaihtuvat oppikirjat ja lisäksi oman tietokoneen, kuulokkeet, mikrofonin sekä nettiyhteyden.

Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1. Lisätietoja: https://careeria.fi/hakijapalvelut/kielitaitovaatimus-ja-kielitaidon-osoittaminen/

Tässä koulutuksessa osaamisalavaihtoehtoina ovat:

 • Ikääntyneiden hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
 • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala

Käytännön toteutus

Opinnot toteutetaan arkipäivisin verkko- ja monimuotokoulutuksena. Lähiopetusta on kerran viikossa klo 9.00-15.00 oppilaitoksessa. Verkko-opetus toteutuu Teamsissa keskimäärin kaksi kertaa viikossa klo 16.30-19.00 Teoriaopintoihin sisältyy lisäksi itsenäisiä oppimistehtäviä ja tenttejä. Lähihoitajatutkintoa ei voi suorittaa kokonaan verkossa.

Opintoihin kuuluu työelämässä tapahtuvaa oppimista sekä tutkinnon osa kohtaiset näytöt. Vastuuopettaja suunnittelee opiskelijan kanssa henkilökohtaisen opintopolun sekä työelämässä tapahtuvan oppimisen ajankohdat ja toteutustavat.

Ensimmäiset lähiopetuspäivät järjestetään oppilaitoksessa 17.9.2024 klo 9.00-15.00 ja 18.9.2024 klo 9.00-15.00.

Kesto

Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan, keskimääräinen kesto on noin 1,5-2 vuotta.

Tutkinto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Ikääntyneiden hoidon ja kuntoutumisen osaamisala

Ikääntyneiden hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan suorittanut osaa toimia osallisuutta, kuntoutumista  ja toimintakykyä edistävästi huomioiden ikääntymisen vaikutukset toimintaan kotona ja muissa toimintaympäristöissä. 

 Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala tuottaa osaamisen edistää lapsen, nuoren, perheen ja lähiverkoston terveyttä ja hyvinvointia sekä varhaiskasvatuksessa lapsen kasvua, hyvinvointia ja oppimista. 

 

 

Laajuus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Koulutuksen kuvituskuva

Koulutuksen sisältö

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatilliset tutkinnon osat muodostuvat kaikille pakollisista tutkinnon osista (55 osp), osaamisalakohtaisista pakollisista tutkinnon osista (60–75 osp) sekä valinnaisista tutkinnon osista (15–30 osp).

Ammatillisten perustutkintojen yhteiset tutkinnon osat (35 osp) ovat Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

 

Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa. 

Lähihoitajan rokotesuoja

Huomaathan, että alan opiskelijalta edellytetään rokotesuojaa. 

Lähihoitajaopintojen aikana kiinnitetään erityistä huomiota rokotuksiin. Opiskelija tulee saamaan kaikki perusrokotukset, sekä opintoja varten vaadittavat rokotteet maksutta opiskeluterveydenhuollosta. Rokotteet ovat vapaaehtoisia, mutta lähtökohtaisesti sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevän tulisi monin eri keinoin suojella hoitamiensa henkilöiden terveyttä, mukaan lukien juuri rokottautumalla. Mikäli rokotesuoja ei ole tartuntatautilain mukainen, ei työnantajalla ole velvollisuutta ottaa työntekijää työhön, mikä koskee myös opintojen aikana suoritettavia työharjoitteluja.

Terveydentilavaatimukset

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa on terveydentilavaatimuksia.

Opiskelijaksi ottamisen esteet 

Lähihoitajaopintojen aikana annettavia rokotuksia ovat:

 • vuosittainen influenssarokote
 • Hepatiitti B rokotesarja 3 annosta (mikäli ei ole aiemmin rokotesarjaa saanut = Engerix/Twinrix
 • Vesirokkorokote (mikäli ei kyseistä tautia ole sairastanut, tai rokotettu aiemmin)
 • Hinkuyskärokote (mikäli työharjoittelussa alle 12kk ikäisten parissa sairaalaympäristössä)
 • Perusrokotteita tarvittaessa (MPR, jäykkäkouristus, polio, HPV)

Hae koulutukseen

Iltapainotteinen verkko- ja monimuotokoulutus Porvoo

Hevosenkengänkatu 2, 06100 Porvoo.

Hae viimeistään 15.8.2024.

27.8.2024 järjestettävään suomen kielen testiin kutsutaan sähköpostitse hakijat, joilla äidinkieli on muu kuin suomi. Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.

Soveltuvuuskoe järjestetään 3.9.2024. Hakijat kutsutaan soveltuvuuskokeisiin sähköpostilla. Opiskelijaksi pääsemisen edellytyksenä on soveltuvuuskokeen suorittaminen hyväksytysti. Soveltuvuuskokeessa kartoitetaan soveltuvuutesi ja esteettömyytesi alalle.

Kielitestin tulos on voimassa 6 kk ja soveltuvuuskokeen tulos 12kk suorittamispäivästä.

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

Anu Hydén

Assistentti

040 590 9643

Anu.Hyden@careeria.fi


Sosiaali- ja terveysala

Hevosenkengänkatu 2, Porvoo

Sara Andersson

Opinto-ohjaaja

040 587 0507

sara.andersson@careeria.fi


Tuki ja ohjaus

Hevosenkengänkatu 2, Porvoo

Hakijapalvelut

040 358 5734

hakutoimisto@careeria.fi


Opintojen rahoittaminen

Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.

Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.

Jatko-opinnot

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Luonteva jatko-opintoväylä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneelle on esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, kuten sairaanhoitaja, ensihoitaja, sosionomi ja fysioterapeutti. 

Yliopistossa voi suorittaa esimerkiksi terveystieteiden, lääketieteen, farmasian, yhteiskuntatieteiden tai kasvatustieteiden kandidaatin tai maisterin tutkinnon.  

Careerian opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana toisen asteen tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi. ​ 

Väyläopinnot ammattikorkeakouluun

Ihmisläheinen ammatti monipuoliselta alalta

Haluatko ihmisläheisen ja vastuullisen ammatin monipuoliselta alalta, jossa työtä riittää myös tulevaisuudessa? Opiskele meillä sosiaali- ja terveysalalle!

Käsi pitelee pientä maapalloa

Ulkomaille opintojen aikana

Jos mieli vetää reissuun ja uusia kokemuksia hankkimaan, mikset suuntaisi opintojesi aikana ulkomaanjaksolle? Ulkomaanjakson voi suorittaa joko harjoitteluna yrityksessä tai vaihto-opintoina oppilaitoksessa. Käytettävissäsi ovat Careerian laajat yhteistyöverkostot Euroopassa ja muualla maailmassa. 

Ulkomaan jaksoilla kehität oman alan osaamistasi monikulttuurisessa ympäristössä – ja bonuksena kehittyy kielitaitokin! Mikä olisikaan upeampi tapa kerryttää osaamispisteitä ja kansainvälistä kokemusta. Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja lähde vaihtojaksolle. Tätä mahdollisuutta et halua missata! 

Careeriassa kasvatuksen ja ohjauksen sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden kansainvälistymismahdollisuudet ovat hyvät ja monipuoliset. Viime vuosina opiskelijat ovat tehneet työssäoppimisjaksoja muun muassa Espanjaan, Ranskaan ja Unkariin. Myös Aasiaan suuntautuvia vaihtojaksoja on tehty.

Alasta riippuen sote-alan työssäoppimisjaksoja on tehty muun muassa palvelutaloissa, kotihoidossa, päiväkodeissa sekä ikäihmisten palvelukeskuksessa. Ulkomaanjaksolla kerrytät alan työkokemusta ja samalla pääset tutustumaan uusiin kulttuureihin!

Miksi juuri Careeriaan?

 1. Voit rakentaa juuri itsesi näköisen opiskelupolun, johon aiempi kokemuksesi ja osaamisesi vaikuttaa.
 2. Koulutuksemme on suunniteltu työelämään sopivaksi – saat juuri sellaisia taitoja, joita työpaikalla tarvitset.
 3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
 4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
 5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.