Menestyksellä merkonomiksi yhdeksässä kuukaudessa

24.1.2022

Nainen kesämekossa ja kukkaseppele päässään.

Maija Hienonen valmistui keväällä 2021 Careeriasta merkonomiksi suoritettuaan tutkinnon hienosti yhdeksässä kuukaudessa. Kiitokset opiskelun onnistumisesta hän antaa Careerian asiantunteville opettajille ja käytännönläheiselle opetukselle.

Lukion jälkeen porvoolainen Maija Hienonen päätti ryhtyä opiskelemaan merkonomiksi, koska sen monipuolisuus houkutteli. Hänen mielestään merkonomi on yhteydessä moniin eri aloihin ja ammatteihin ja antaa hyvän pohjan jatkaa eri polkuihin tulevaisuudessa. Lukiosta Maijalla oli taskussaan etenkin kielitaitoa, kuten englanti, mikä auttoi merkonomiksi opiskellessa. Kuitenkin aloitettuaan opinnot Careeriassa vuoden 2020 alkusyksystä Maija huomasi, kuinka erilaista ammatillisen tutkinnon opiskelu on, kuin lukiossa opiskelu.
 – Ammatillisen tutkinnon suorittaminen oli kovin käytännönläheistä, mikä oli minulle uudenlainen, kiva kokemus, Maija kertoo.

Koulutukseen on jatkuva haku ja Porvoossa on kaksi aloittavaa ryhmää vuodessa. Mukaan voi hakea ilman työharjoittelupaikkaa ja hakijan on oltava täysi-ikäinen. Liiketoiminnan vastuuopettajan Catharina Aarnio Wikstenin mukaan opiskelijoita on eri ikäryhmistä ja alanvaihtajista työnhakijoihin.
– Koulutuksen alusta lähtien opiskelijoita kannustetaan hakemaan omaa polkuaan työharjoitteluun. Tarkoituksena ei ole palata takaisin koulun penkille, vaan tavoitteena on opiskelijoiden työllistyminen, joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Työharjoittelupaikat ja perehdyttämiseen sitoutuneet työpaikkaohjaajat ovat keskeisessä roolissa opiskelijoiden työelämässä onnistumiselle koulutuksen aikana, kertoo Catharina Aarnio Wiksten.

Aiemman opiskelutaustansa vuoksi Maija kykeni nopeuttamaan opintojensa etenemistä.
– Kun kerran sain mahdollisuuden valita paljon kursseja, niin päätin ottaa suoritettavaksi useamman. Alkuvuosi etenkin tuntui kiireiseltä, mutta kyllä opintojen nopeuttamisen mahdollisuus oli minulle kannattavaa, Maija kertoo iloisena.

Vastuuopettaja seurasi tyytyväisenä Maijan opiskelua.
– Maija oli erittäin ahkera ja määrätietoinen opiskelija. Maijan kiinnostus oppimiseen vei häntä vahvasti eteenpäin, Catharina Aarnio Wiksten kehuu.

Odotetusti haastetta opiskeluun tuotti aika ajoin poikkeusolojen rajoitukset. Microsoft Teamsin kaltaiset ohjelmat olivat Maijalle vieraita, sillä hän ei ollut aikaisemmin suorittanut kursseja etäyhteydellä.
– Aluksi tuntui oudolta, sillä koin, että olisin samalla opiskelemassa koulussa ja kotona. Nopeasti kuitenkin totuin ja sopeuduin etäopiskeluun. Ihminen on vain sellainen, että osaa sopeutua kaikkeen, toteaa Maija.

Opiskelukokemuksesta jäi hyvä mieli. Opettajista Maijalla ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa. He tarjosivat aina apua tarvittaessa, mikä vaikutti opiskelun etenemiseen helposti ja sutjakkaasti.
– Suurkiitokset kaikille opettajille ja etenkin Catharina Aarnio Wikstenille. Ilman häntä ei olisi yhtä menestyksekkäästi tutkinnon suorittaminen onnistunut. Olen sitä mieltä, että opiskelijoita saa hyvin motivoitua, kun opettajat ovat ammattitaitoisia ja osoittavat innostusta opettamiseen.

Maija piti myös kovasti opiskeluryhmästään. Lukiossa ryhmät vaihtuivat paljon, eikä siellä ollut varsinaisesti tiettyä luokkaa.
– Careeriaan oli mukava tulla opiskelemaan, kun oma opiskelijaporukka syntyi nopeasti ja pysyi samana läpi opiskelun. Kokonaisuus kaiken kaikkiaan oli oikein hyvä, kehuu Maija.

Tällä hetkellä Maija tekee keikkatöitä työpaikassa, jossa alun perin suoritti työharjoittelunsa osana opintoja. Tulevaisuuden suunnitelmista Maija ei ole vielä varma, kuten mihin suuntaan lähtisi opiskelemaan. Hän kuitenkin näkee jatkokouluttautumisen todennäköisenä vaihtoehtona.
 – Pidän nyt välivuoden, ja mietin vielä hieman, mitä tekisin seuraavaksi, Maija toteaa lopuksi.

Kiitos Maija ja tsemppiä jatkoon!

Lue lisää merkonomin koulutuksesta