Careeria toivottaa hyvää Yrittäjän päivää 5.9.2022!

3.9.2022

Ruusuja käärittynä ruskeaan käärepaperiin.

Careerian yhteistyö yrittäjien ja yrityskentän kanssa on tiivistä. Tarjolla on laaja valikoima yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville soveltuvia koulutuksia, kuten yrittäjyyden ammattitutkinto, liiketoiminnan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinto, johtamisen ja yritystoiminnan erikoisammattitutkinto sekä tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Careeria on tehnyt myös uraauurtavaa yhteistyötä yrittäjyyden ammattitutkinnon järjestämisessä kaikille saavutettavaksi ja esteettömäksi.

Hyvää Yrittäjän päivää kaikille yrittäjille!

Kaikille saavutettava ja esteetön yrittäjyyden ammattitutkinto

Kannettava tietokone, jonka ruutu on täynnä erivärisiä muistilappuja.

Suomen ensimmäinen vammaisten yrittäjien ryhmä valmistui yrittäjyyden ammattitutkintoon Careeriasta syksyllä 2020. Keväällä 2022 valmistui jo toinen ryhmä ja vuoden 2023 alussa starttaa järjestyksessä kolmas ryhmä. Tämä yrittäjyyskoulutus on suunniteltu yhteistyössä Näkövammaisten liiton ja Invalidiliiton asiantuntijoiden kanssa saavutettavaksi ja esteettömäksi kaikille. Asia on yhteiskunnallisesti tärkeä, ja kiitosta yhteistyöstä yrittäjyyden ja yhdenvertaisuuden puolesta saatiin ensimmäiseen valmistujaistilaisuuteen tervehdyskirjeen muodossa itseltään tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä.

Yrittäjyys on vammaiselle merkittävä keino näyttää kykynsä ja integroitua yhteiskuntaan

Invalidiliitto ry:n työllisyyden ja yrittäjyyden asiantuntija Sinikka Winqvist toi keväällä 2022 yrittäjyyden ammattitutkintoon valmistuneelle ryhmälle osoittamassaan puheessa esille, että yrittäjyys on vammaisten keskuudessa yleisempää kuin väestössä keskimäärin ja vammaiselle oiva keino näyttää kykynsä ja integroitua yhteiskuntaan. Vammaisten asiaa tulee hänen mukaansa pitää esillä myös seuraavaa hallitusohjelmaa silmällä pitäen. Toiveena on, että seuraavissa eduskuntavaaleissa nähtäisiin ehdolla myös vammainen yrittäjä.

Järjestyksessä kolmas vammaisten yrittäjyyden ammattitutkinto alkamassa

Lisätietoa alkamassa olevasta uudesta vammaisten yrittäjyyden ammattitutkintokoulutuksesta:

Tarja Pursiainen, Activeworking, tarja.pursiainen@activeworking.fi, 040 7736234
Minna Pennanen, Careeria, minna.pennanen@careeria.fi, 040 6623999

Jo yrittäjyyden ammattitutkinnon suorittaneiden kokemuksista ja kuulumisista voi lukea Careerian nettisivuilta löytyvistä lomamökkiyrittäjän ja ravintola-alan konkarin tarinoista:

https://careeria.fi/tarinat/yrittajyyden-ammattitutkinnolla-lisaa-ammattimaisuutta-yritystoimintaan/
https://careeria.fi/tarinat/ravintola-alan-konkarin-uusi-ura-yrittajana-vammautumisen-jalkeen/

Lisätietoa Careerian yrittäjyyskoulutuksista:
https://careeria.fi/koulutukset/