Tulevat talonrakentajat tekevät Careeriassa tilaustöitä jakkaroista saunoihin

26.1.2023

Rakenteilla olevia varastorakennuksia.

Careerian rakennusalan perustutkinnon opiskelijoilta, tulevilta talonrakentajilta, voi tilata töitä jakkarasta ja pergolasta aina klapivarastoon ja saunaan. Työt tehdään Careerian tiloissa ja siirretään joko kokonaisina tai osina asiakkaalle. Tilauksia voi tehdä Careerian nettisivujen kautta: Rakennuksiin liittyvät työt.

Careerian Askolan työsalissa ahkeroidaan, autetaan ja ohjataan nuorempia

Careerian rakennusalan opettaja Harri Myllynen on ylpeä opiskelijoistaan. Hän kehuu heitä tunnollisiksi ja ahkeriksi. Asioita opitaan käytännön kautta tekemällä ja salissa on tekemisen meininki.

Opiskelijoilta on tilattu keinuja, varastorakennuksia, aitoja taloyhtiöille, terasseja rivitaloihin ja omakotitaloihin, saunoja, varastolaatikoita – jopa koirahoitola. Opiskelijat muuraavat, laudoittavat, laatoittavat, tekevät kattotöitä ja ikkunoita. Myös oman toimipisteen kaikki ikkunat Askolassa vaihdetaan opiskelijatyönä, jolloin opitaan todelliseen tarpeeseen tehtävän työn kautta tämäkin asia.

Opinnoissa toteutetaan kiltamallia, jossa edistyneemmät opiskelijat neuvovat ja ohjaavat aloittelevia opiskelijoita mestari–kisälli -periaatteella. Tällainen yhteistyö harjaannuttaa opiskelijoita hyvin myös työelämässä toimimiseen.

Rakennushalli ylhäältä päin kuvattuna, valmisteilla olevia rakennuksia, joissa osassa jo katto ja osassa vasta tekeillä.

Rakennusalan perustutkinto on tarjolla pian käynnistyvässä yhteishaussa. Lisäksi opiskelemaan pääsee ympäri vuoden jatkuvan haun periaatteella. Myös oppisopimusopiskelun suosio on lisääntynyt, ja moni toisen vuoden opiskelija yhdistääkin työnteon ja opiskelun jatkamalla opintojaan oppisopimuksella. Alan jatko-opintomahdollisuudet ovat laajat. Jatkaa voi esimerkiksi suunnittelijan tai insinöörin uralle. Työllisyysnäkymät rakennusalalla ovat valoisat.

Lue lisää Careerian opiskelijoiden tekemistä tilaustöistä: Rakennusalan opinnot etenevät asiakkaiden tilaustöitä tekemällä – saunoja, varastoja, pergola-katoksia…