“Hanke rahoitetaan osana unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.”
Hankkeen tavoitteena on luoda uudenlaista liiketoimintaa koronasta kärsineille yrityksille ravintola-, matkailu- ja kulttuurialoilla. Uudenlaisen liiketoiminnan avulla yritykset tarjoavat joko omaan toimialaan liittyvää palvelua tai laajentavat palveluiden tarjontaansa toiselle alalle esimerkiksi verkostoitumisen kautta.
Toisena tavoitteena on luoda uutta yrittäjyyttä toiminimi- tai kevytyrittäjyyden kautta.
Hanke on tarkoitettu Uudenmaan ja Hämeen ravitsemis-, matkailu- ja kulttuurialojen toimijoille.
Hankkeella tuetaan yrityksiä tuottamaan palveluja uusilla tavoilla verkostossa.
Hankkeessa tarjotaan yrityksille henkilöstön osaamisen kartoituksia, palvelumuotoiluja ja fasilitointeja sekä liiketoiminnan kehittämisen työkaluja. Yrityksille järjestetään pyöreän pöydän keskusteluja, joiden tavoitteena on luoda uudenlaista tapaa työllistää henkilöitä ja tuottaa palveluja. Lisäksi järjestetään valmennusohjelmia yritysten tarpeiden mukaan.
Hankkeessa tarjotaan yksittäisille henkilöille osaamiskartoituksia ja yrittäjyysvalmiuksia tukevaa valmennusta. Tavoitteena on työllistyminen kokopäiväisesti omalla alalla tai rinnakkaisaloilla.
1.9.2021 – 31.8.2023
Hankkeen tuloksena syntyy uudenlaista liiketoimintaa, joka on tuotettu uudenlaisilla menetelmillä ja tuotantotavoilla.
Koronasta kärsivät yritykset säilyvät elinvoimaisina ja työllistävät henkilöstöä. Syntyy uusia mikroyrityksiä tuottamaan palveluja.
Careeria Eija Lenkkeri projektipäällikkö p. 0407768728 eija.lenkkeri@careeria.fi
Hyria Liisa Nuutinen projektipäällikkö p 0504153478 liisa.nuutinen@hyria.fi